söndag 1 november 2009

Mera muffins och härlig helg

1. Jag gillar att baka. Särskilt muffins. Och ja, delvis beror min förkärlek för muffins på alla underbart fina muffinsformar som jag inte kan motstå. Det var en sak om mig, men jag fortsätter på det temat lite längre ner.

Tänk så bra det kan bli ibland! Jag har ju gnällt lite här om att vi inget får gjort hemma, delvis för att Dag har varit tvungen att jobba så himmelens mycket. (Då menar jag alltså inte pysslet som jag ägnar mig åt titt som tätt, utan mer listspikning, inköp av möbler och större såg och spikprojekt som det är svårt att fixa ensam med två barn). Vi hade tänkt resa bort den här helgen för att bara få vara, men i mitten av veckan blev det uppenbart att den här helgen skulle bli full av jobb för Dag i alla fall. Så lycklig blev jag när han ringer vid halv tre på lördagen och meddelar att amerikanerna inte hade lust att bråka mer utan ville hem och fira halloween. Mötena på söndagen var inställda. Hurra! Vi firade med långpromenad och hämtmat. Och precis innan Dag ringde och meddelade sin tidiga hemkomst fick jag en glad överaskning från Åsa som har bloggen "ett ögonblick av mitt liv":


Tack goa Åsa! Blev jätteglad! I awarden ingår att berätta 10 saker om sig själv. Jag har ju redan avslöjat en så här kommer nio till;
2. Jag är en utpräglad tävlingsmänniska. Mot andra eller mig själv spelar ingen roll. Och det är inget roligt att tävla om man inte försöker vinna... Ge mig tex en stegräknare och jag går - långt. Och längre nästa dag, och längre, och längre. Tack och lov tog batteriet slut. Sedan var det inget roligt längre.
3. Jag är rastlös och påbörjar gärna både ett och två projekt (det här var väl ingen nyhet...). Och tre, och fyra. Kanske hinner jag avsluta också. Någon gång.
4. Min högsta önskan som barn var att få en häst. En svart, med fyra vita ben och en stjärn i pannan. Pållan min är svart som natten med skjuten stjärn, vilket väl är tillräckligt nära?
5. Jag är hopplös på att komma ihåg namn. Ingen höjdare när man är utbildad konstvetare... ("Han, ni vet, som målade så där knallblått..." funkar inte riktigt bland kollegor.)
6. Jag läser massor och älskar deckare, gärna Minette Walters, David Lehane eller svenska deckarförfattare (ogillar dock Läckberg).
7. Jag avskyr att inte kunna saker. Antingen avstår jag helt (korkat, jag vet) eller så kastar jag mig in i det. Åkte tex som student till franska Poiters för att lära mig språket. Hade övat in två fraser och det var allt. Är ingen stjärna på franska men jag kan i alla fall klara mig hjälpligt idag.
8. Har alltid varit livrädd för tandläkaren tills jag träffade min nuvarande. Tur för honom att han är gift och har barn (är ju iofs jag med) annars hade jag väl blivit en stalker... :).
9. Är ett planeringsfreak. Älskar listor och att få pricka av, skriva upp, dubbelkolla och organisera. (Man skämtade friskt om min bröllopsplaneringspärm på själva bröllopet...)
10. Förutom Cathrin heter jag också Anna, liksom de flesta kvinnor i vår släkt heter i andranamn. Telefonerna piper konstant av grattis sms den 9 dec på Anna-dagen.
Nu skickar jag den här awarden vidare till Fröken Pyssel (grattis till den lilla!) och Josephine med "Kråksång och Mamelucker".
Just nu pustar och suckar Dag ute i köket. Vi har varit på Miljögården och äntligen inköpt en lampa till köket. Efter vår långpromenad i går då vi nogsamt kikat in i alla hemmen vi gick förbi föll valet på en traditionell ph-lampa. Och den blir superfin i vårt kök. Nu skall vi bara få omlackat våra luckor så blir köket riktigt presentabelt! "Det finns alltid nå´t att göra...!"
(Och vi har även hunnit med att spika upp lite fler lister.)

Hälsningar Cathrin

1 kommentar:

  1. Hallå där!!
    Tack så himla mycket för utmärkelsen! Vilken tur jag kikade förbi här idag då, i lugnet efter 3 kalas.
    Då får jag klura lite...
    Ha en skön ny vecka.

    SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...