onsdag 18 november 2009

Änglar i mitt kök


Emilia är fortfarande hemma i feber. Hostan är bättre men febern vill inte ge med sig. Det börjar bli lite tufft nu, för hon är inte tillräckligt dålig för att vara så trött att hon inte orkar något, utan det skall hända något hela tiden. Och sedan är det ju Oscar också. Han är solskenet själv, tack och lov, men han vill ju inte bli bortglömd. Så här är fullt upp. Jag känner av sprutan från i går och har lite ont i armen och huvudvärk, men blev tack och lov inte dålig av den.

Idag har vi gjort änglar. Emilia blev lite besviken över att det inte blev någon smet att slicka upp, men det uppvägdes nog av att hon fick göra figurer av pepparkaksformar. Det blev hundar och granar. Jag gjorde vaniljänglar. Fick receptet från Mamma Millan och var tvungen att testa. Det blir nog fler kakor innan jul för det var verkligen enkelt. En fördel är också att jag inte själv är så förtjust i småkakor så det blir inte lika många som hamnar i min mage :)

Vi har blivit med gran. Två 60 cm granar som jag skall ha inne i december och sedan ett antal små granskott. Det har sina fördelar med att ha markägande svärföräldrar. De höjde nog lite på ögonbrynen när jag vill ha smågranar med rötterna kvar men jag fick en sopsäck full med gran, det var bara att välja sedan. Tre små granskott har jag i glasburkar och de har fått flytta in, men de lite större får stanna utomhus. Någon ordning får det väl ändå vara på mitt vinterpyntande.

.

Hälsningar Cathrin

4 kommentarer:

 1. Sött hjärta du gjort i förra inlägget och jag får nog ta och prova de där vanlijkakorna också!:)
  Visst är det jobbigt när barnen är för sjuka för att gå till förskolan, men för friska för att vara hemma!:)
  Du menar att det inte alltid är ordning i din dotters rum, förstår inte vad du menar!;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men åh så bedårande små kakor:-) Du har inte fundera på att bli konditor istället, hihi. Må gott, kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Det är inte lätt att vara sjuk men ändå vilja ha lite action. Jag ser aldrig så mycket som jag vill göra om som när jag är sjuk...!

  Granar är väldigt lätta att hålla vid liv under hela tiden man vill ha dem inne. Myyycket enklare än att få murgrönor att trivas. Praktiskt med lite grankontakter, jag måste kirra lite grankvistar att ha ute på balkongen.

  Och den där byrån(?) som granen står på, ser mycket lovande ut!

  SvaraRadera
 4. Vilket ljuvligt hjärta du gjort!!

  Dessa små minigranar!
  Hur jag letar efter en sån=))
  Tycker det är så fint men bor i stan så jag lär få leja in nån vän på landet.

  Kram Hannis

  Ps Hoppas lite blir ordentligt frisk snart

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...