måndag 16 november 2009

Hyacinter är vintrigtJag har vinterpyntat hemma. Det är inte julpynt. Kan hålla med om att mina silvriga kulor kanske är gränsfall, men de är så vackra att jag inte kan lägga undan dem i något skåp. Och tillsammans med kottar är det lite höstigt också. Mina hyacinter har jag ju visat tidigare, men de är så vackra nu när de spruckit ut lite mer. Nu sprider de en diskret doft av hm, harkel julkänsla i hela vårt hem. Mycket trevligt när man dricker glögg (om det är vit glögg räknas det inte som julglögg...) Har också plockat fram mina vita små hjärtljusstakar som egentligen var tänkta till advent. Å andra sidan är jag en sådan som vill ta bort allt juligt så snart julen är över (efter annandagen) så om man ställer fram det vintriga tidigt, får det ju stå en stund... Snart börjar jag drömma om vårlökar, det vet jag, för sådan är jag.

Idag är Emilia hemma och är sjuk, inget allvarligt men lite feber till hennes envisa hosta. Så inte blir det mycket fixat av mitt eget. Kan ni gissa vad vi skall göra? Jag har en bildledtråd... Min lilla unge älskar att baka :) (eller så är det smeten som lockar och bakar hon när bara jag är hemma slipper hon bråka med sin pappa om vem som skall slicka skålarna.)
Nu skall vi fika på te (jag) och mjölk till lite pepparkakor. Sedan väntar trolldeg, pussel och leka affär. Visst kan man stå i affär och virka mormorsrutor samtidigt utan att kunderna borde bli sura? Åtminstone om de bara har leksakspengar?


Hälsningar Cathrin

7 kommentarer:

 1. Hej Cathrin!
  Vad söt hon är din Emilia, hoppas hon kryar på sig:)

  Är likadan som du, efter annandan är jag trött på julpyntet, hihi!

  Ha en härlig vecka,

  Kramis Jenny

  SvaraRadera
 2. härliga hyacinter du har, tror jag måste skaffa några också;) Fina mormorsrutor du gör, jag har en påbörjad pläd i byrålådan, men mitt tålamod räcker inte till...

  Kram Ida

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vad söt hon är din lilla tjej. Hoppas hon snart blir frisk.
  Vi bakade pepparkakor här hemma förra veckan. Tror hälften av degen försvann mer i magen.. :)
  Så mysigt att baka med barnen.
  Ha en bra vecka!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. Fint med hyacinter :) Har själv försökt mig på att göra en fin julgrupp. Lite tidigt kanske, men jag kunde inte låta bli!
  Gillar din blogg :)

  SvaraRadera
 5. hallojs, så fin du gjort med hyacinterna!! Mysigt såå!! så gullig tös i baktagen;))

  kramisat Millan ♥

  SvaraRadera
 6. Nu håller jag med dig på alla möjliga vis!
  Som sagt, så tror jag inte heller att alla förstår vilka motiv företag kan ha. Det är inte alls bara så att de ska vara snälla som de "ger" bort saker.

  Och vinteroyntning håller på att bli en hel rörelse - vi får satsa på att ta över världen. Den här tiden på året tycker jag att man ska satsa på allt som får en att inte deppa ihop alldeles i mörkret... mina hyacinter har inte än slagit ut, ibland tycker jag att de är som vackrast när det bara är grön blad, de har sådan vacker grön färg!!

  SvaraRadera
 7. TAck goa för gratulationen, och tack för inspiration, jag måste nog också inhandla en hyachint så jag får njuta av doften och den stämning den skänker. Hjärtat var också verkligen vackert! Kram kram

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...