tisdag 17 november 2009

Buxbomshjärta och massor av lekI dag är stämningen inte riktigt på topp här hemma. Emilia är fortfarande hemskt hostigt. Just nu känns allt med beteckningen "hemskt" före. Det var inte riktigt så enkelt att bara gå till vårdcentralen och få en bättre hostmedicin som jag föreställt mig. Utan vi blev dels skickade för provtagning och dels kom jag hem med diverse olika recept. Hennes hosta är så pass allvarlig att hon måste ha en inhalator. Tack och lov verkar hon än så länge tycka att det är rätt kul att andas i "anknäbbet" som munstycket ser ut som.
Vi har lekt och lekt hela dagen i dag, känns det som. Hon är så rolig nu när hon har börjat leka roll-lekar. Hon skall alltid vara mamma. Jag får oftast vara lillasyster (snacka om degradering) och Oscar får vara pappa eller storasyster (!). När jag lite försiktigt frågade varför hon alltid ville vara mamma kom det enkla svaret: "för det är hon som bestämmer!". Det ni!

I dag har jag och Dag fått våra vaccinationer mot influensan. Har lite ont i armen och klarar inte riktigt av att virka :) men annars känns det inte så mycket ännu. Vågar jag hoppas på att inte bli dålig? Oscar vaccineras först v 49, här i Skåne har de inga öppna tider utan alla får en tid efter sin åldersgrupp. Lagom kul att ha små barn under 3 år, som alltså enligt modellen här nere får vänta längst av alla.

Nu orkar jag helt enkelt inte deppa mer. Tror jag skall gå och tröstdricka lite glögg. Dag har haft ännu en körig arbetsdag, så han kan också behöva lite mys. Jag har huvet fullt av roliga idéer och projekt men det finns inte riktigt tid att ta tag i dem. Kanske inte heller ork om sanningen skall fram. Kransen överst knåpade jag dock ihop idag av en av galgarna jag köpte från Granit och den buxbom som blev över när jag gjorde en ny krans till dörren. Den här ville jag ha lite tunnare och band ett vitt lite skirt band runt allt ihopa. Just nu hänger den i trappan men tanken är att den skall hamna utanför Emilias rum. Som faktiskt har blivit färdigt! Tallrikshyllan spikades upp härom dagen och fylldes med böcker och lite annat smått och gott. Nu när hon är sjuk har hon haft te-party för alla kaninerna hela dagarna så jag har inte kunnat komma till att fota. Hennes parties är av de lite vildare slaget så det vill jag faktiskt inte visa upp ;). Men så snart alla är på fötterna igen lägger jag upp bilderna och jag måste säga att jag är rätt nöjd.

Nu väntar glöggen (vit glögg räknas som sagt inte!)


Ha det fint alla ute i höstmörkret och tusen tack för alla rara kommentarer!

Hälsningar Cathrin

2 kommentarer:

 1. Hallojs Catrin!!!
  Åå så sött hjärta!!! Mysigt med glögg med..hoppas det går över snart då!!!

  Kram Millan

  SvaraRadera
 2. Åh vad gulligt med ett hjärta. Man får akta så man inte snubblar om man är lika nyfiken som mig :)

  Ja, jag håller med. Det kan bli lite väl mycket med en massa mattor och krimskrams. Inget för mig helt enkelt! Roligt att så många kommenterade :)

  Ja jag göra det så inte min sambo blir galen haha :)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...