tisdag 26 januari 2010

Blått & Vitt







Även om jag kommer från Göteborg är blåvitt definitivt inte bara färgerna hos min pappas och lillebrors favoritfotbollslag. Blått och vitt är en oslagbar fräsch färgkombo, som jag "nyupptäckt".

Ett litet tips om ni är sugna på att tapetsera om hemma är att beställa tapetprover från måleributiken.se. De skickar två prover utan kostnad. Övriga kostar sedan inte många kronor. Jag förälskade mig i en av Carl Malmsten. Tror den heter "Fågel blå" eller liknande. Nedan en liten bild på mitten av min matta, självklart blå och vit... Den måste jag tyvärr repa upp då jag ökat för lite på slutet så att kanterna börjat böja sig. Fortsätter jag blir det en gigantisk mössa. Kan kanske passa äppleträdet där ute. Men jag vill inte att grannarna skall tro att vi är tokigare än vad de redan tror vi är. Och nu måste ju Oscar snart få sin matta.



Annat blått och vitt hos mig är de charmiga förvaringsburkarna. Vill gärna ha fler, men det blir svårare och svårare att få tag på...




Ha en fin dag, allihopa! Själv skall jag ta hand om en förkyld liten Oscar och förhoppningsvis försöka virka klart (!) min "blomstersjal", helt beroende på hur han mår. Måste också röja upp lite här efter helgens äventyr (tänk att ingen kom hem och fixade allt när vi var borta!)

Hälsningar Cathrin

15 kommentarer:

  1. hej cathrin...

    åhh blått o vitt är vår o sommar för mig..ljuvligt!!! o som du säger så blir det så frächt..hm..kanske ska leta fram mina fina blå/vita trasmattor snart..:)

    Lycka till med din matta!!!

    kramar elin

    SvaraRadera
  2. Blått och vitt är fina färger!
    Perfekt att släppa in nu när våren börjar närma sig.

    Som en stor mössa, hahaha låter som när jag försöker mig på att virka mormorsrutor!
    Det blir mössor av det varje gång.

    Väldigt fina bilder i förra inlägget!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  3. Blått är jättefint. Gillar också blått och vitt även om det inte finns så mycket blått hemma hos mig just nu. Det ger en hemtrevlig och lite gammaldags känsla som jag gillar.

    SvaraRadera
  4. Åh vilka fina tapeter måste in och titta lite där. Är dålig på tapeter då man måste stå och bläddra i kataloger med tre otåliga barn och en stressad man eftersom barnen tar och petar på allt i affären.
    Jag har inte heller varit blå men sedan vi flyttat till huset för två år sedan har det blivit mera blått.

    Lycka till med mattan jag håller på att rensa ut gamla kläder och tygstuvar nu när jag gör om i syrummet.
    Du får ha en trevlig dag/Mia

    SvaraRadera
  5. Tack för tipset med tapeterna!

    Och blå och vitt är en underbart fin kombination, också laget i mitt hjärta!
    Många må gott hälsningar

    SvaraRadera
  6. Blått och vitt är verkligen jättefint ihop! Vad kul att du fick dig några tips ifrån min blogg :) H&M hade verkligen jättefina saker. Det trodde jag faktiskt aldrig :) Ha en fin tisdag! Många kramar från Emilia

    SvaraRadera
  7. Tack för tipset av provtapeter - det måste jag definitivt testa!

    Underbar kombination, blått o vitt! Somrigt men funkar ju året om! Perfekt nu när man längtar efter våre, vinden och havet! Sköt om dig! Kramn

    SvaraRadera
  8. Jag har varit en ganska blå människa tidigare i mitt liv och tycker fortfarande att det är jätte snyggt. Under den tiden så fanns det nästan bara marinblåa kläder i min garderob!:)
    Just vitt och blått är en super fin kombination!:)
    Kram

    SvaraRadera
  9. Hej Vännen!
    Heja Blåvitt;) Vilka fina tapetprover, tack för tipset om Måleributiken.se måste in där o kika:)

    Vad synd att mattan håller på att bli en mössa! Hoppas det blir bättre när du repat upp lite och börjat om:)

    Blir lite nyfiken på var din mamma bor? Kanske inte så långt från Tollered?

    Hoppas lille Oscar kryar på sig!

    kraam Jenny

    SvaraRadera
  10. Vilka ljuvliga blå tapeter. Blått är flott! Blev också väldigt förtjust i Malmstens. Ska nog också ta och kika in i måleributiken, tackar för tipset. Hoppas att du får en fin vecka!

    kramar Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  11. Vilka ljuvliga bilder från helgens mys. Jag har alltid varit blå och är så glad att det blåa är på väg tillbaka.
    En liten rättelse bara....... Det finns BLÅTT ETT LAG.... det himmelsblåa:)
    Kram till dig!

    SvaraRadera
  12. Hej hopp!
    Vad kul med dina sängbord! Jag sprang på samma sängbord på fyndet för några år sedan. Hade försökt övertala maken om dessa men inte riktigt lyckats. När de nu stod på fyndet till nedsatt pris såg jag min chans. Hi hi!!! Jag köpte 2 stycken släpade hem dem och målade dem i vitt med en skavd look och sedan fick de nya vita poslinsknoppar. Det blev superduper! I sovrummet har vi även tillhörande byrå som även den är förvandlade i samma utseende. Fint med sänglampan till!

    Pssst...jag har mailat dig - det är färdigsytt nu=)
    Ha det gott!
    kram Emelie

    SvaraRadera
  13. Vad roligt med nya tapeter. Ska bli kul att se resultatet sedan.

    ha en fin onsdag!

    SvaraRadera
  14. Hej!
    Du vilken härlig matta,precis en sådan vill jag också ha.Lite tråkigt om den slutar i jättemössformat=)Tapeter är också något som jag spanar in för tillfället,lite nytt till min äldsta dotters väggar gör att även mamman "going crazy" över alla fina tapeter.Ha en bra dag Annica

    SvaraRadera
  15. Jättehärliga tapeter - fräscht!
    Den dagen vi gör om i köket blir det blått o vitt.
    Jag smålog när du i kommentaren på min blogg berättade om mannens undran: Vem är "tanten" i soffan... Har fått samma undringar från min man.... Å visst - en del tycker nog det är lite småtöntigt med virkning, men det beror nog oftast på att de aldrig provat på!! Ha en riktigt bra dag i snöyran!
    Marie

    SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...