måndag 18 januari 2010

Mer sovrum


Nu har jag nästan hämtat mig från söndagens äventyr. Men bara nästan. Jag känner mig lite chockskadad fortfarande. Som tur är har jag två fina sängbord samt två lampor (plus en massa annat) att trösta mig med. För nog var alla på ikea i går. Alla, alla, alla. Och jag. Och mannen med bägge barnen. Där flög den egentiden...
I alla fall, utan att tråka ut er med detaljer. Mitt vita sovrum håller på att förändras. Med två svarta sängbord har rummet blivit bra mycket mer maskulint. Inte riktigt vad jag tänkt mig, men jag gillar det. Tror jag (det är nackdelen med att inte vara själv när man väljer möbler, man måste kompromissa.). Jag har varit på jakt efter nya (och likadana) sängbord ganska länge. Har i det längsta hoppats på att hitta två fint slitna gamla stolar eller liknande men inte hittat något alls som passat. Och då jag nu tröttnat på att försöka läsa i skenet från en röd barn-nattlampa var inköp av två sänglampor ett absolut måste i går. Då är det ju bra att ha något att ställa dessa lampor på också. Så på så vis kom dessa svarta sängbord in i vårt sovrum.

Vilket nu leder till att jag nu letar efter helt rätt överkast... (och nya kuddar, knoppar till byrån mm, mm)
Vilken evig tur att jag är föräldraledig så att jag har tid...! Hur 17 skall jag hinna allt jag vill när jag börjar jobba i april?
Mattan som syns vid sängen är egentligen den jag knåpar på till min lille killes rum. Passade lite för bra nedanför min säng. Får fundera på om jag orkar göra en till och var den i så fall skall hamna.


Oscar sover mindre och mindre i takt med att han blir allt äldre vilket medför att min pysseltid på dagtid krymper. Idag vaknade han precis innan jag hunnit klart med dagens pysselprojekt. Bjuder dock på en sneak-peak om ni är nyfikna. Hoppas det blir så bra som jag tänkt mig. Det innefattar också en nyfyndad ram i guld som inte kommer att målas om (ännu i alla fall). Den skall få hänga i sovrummet är det tänkt, där jag ännu inte har fått upp någonting alls på väggarna. Så jag har gott om plats för fler idéer...

Hälsningar Cathrin

8 kommentarer:

 1. Mmmmm Barometer är så snygg. Har den stora men skulle gärna ha några små. Fint du har i sovrummet. Köper man en sak så följer allt hihi. Man vill byta ut allt. Vi har köpt en ny soffa till källaren och vips behöver vi bord och matta och lampor suck suck.
  Ha det gott...

  Kram Anne

  SvaraRadera
 2. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker om dotterns garderob än, men det blir säkert bra i slutändan!:)
  Det är ju det som är både jobbigt och tråkigt ibland, att man måste kompromissa med maken!:) Här hade vissa saker varit annorlunda om jag bestämt helt själv.
  Tyckte om dina, förlåt era, sängbord och sänglampor!:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Länge sen man själv var på Ikea...
  Sänglamporna och sängborden blev ju jättebra.
  Ha en bra dag!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 4. Ser att det är blåvitt här också :O) Vilken underbar matta!! Nu blev jag inspirerad... Skulle passa perfekt i vårt sovrum också.
  Och pysslet med bokstäverna såg intressant ut...
  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Men åh! Jag tycker att det blev skitsnyggt helt enkelt. Superfint! Mycket bra! Och den där tavlan kommer att göra sig kanon där inne. Kan se det framför mig.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 6. HEJ!
  DU HAR NÅGOT ATT HÄMTA PÅ MIN BLOGG!
  KRAM LINDA

  SvaraRadera
 7. Jag kan tala om att man hinner verkligen inte pyssla någonting när man jobbar!! Suck, argh, frust! Hur frustrerad är inte jag??
  Men vad långt fu hunnit på din virkade matta! Gjorde du den på blandade tygstuvar, lakan eller?
  Det blev jättesnyggt med de svarta borden. Kan ge lite mer "karaktär" och så ser man det vita än bättre!

  SvaraRadera
 8. Fint det blev i sovrummet jag jag gillar lampan riktig bokläsar lampa eller virk lampa som det hade blivit hos mig. Eftersom jag ligger i sängen och virkar tills jag somnar.
  Mattan blev så fin jag skulle börja på en mattan men funderar på att börja med en korg. Fint det var med en rund matta.
  Spännande med tjuvkick, jag håller utkik efter slutresultatet.

  Mia

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...