torsdag 22 oktober 2009

Mot VisingsöI morgonbitti bär det av till Visingsö för hela familjen. Sist vi var där (två månader sedan) tog jag bilden ovan. Tyvärr är det inte alltid sommar på Visingsö även om man kan tro det när man är liten :). Synd, för jag hade verkligen behövt lite sommarvärme idag...
Varje år stöps det i alla fall ljus och stoppas korv(!) en helg i okt/nov när så många som möjligt av släkten kan vara med (tur vi har två hus där så att så alla kan få plats). Nytt för i år är att virk-korgen åker med - Maria och jag skall utbyta tips :). Vi får väl se hur det blir med det. Har till slut insett att jag nog måste lära mig virka efter mönster. Mitt senaste alster - en choklatmuffin - ser inte så vidare värst mycket ut som en muffin. Men jag fortsätter. För Em frågade nämligen sin pappa igår med bevekande röst om jag kanske hade virkat en ny kaka åt henne när hon var på dagis. Hon tycker nog att det ynka lilla chokladkex jag förfärdigat åt henne inte riktigt räcker till alla 54 nallar, kaniner, apor och andra gosedjur hon ordnar kaffekalas åt räcker. Så när jag packat färdigt alla grejer som skall med i helgen skall jag ge mig på virkningen igen.

Passar på att önska alla en härlig helg lite i förväg!

Hälsningar Cathrin

6 kommentarer:

 1. Hej Cathrin,
  Håller med dig om fatet. Väldigt "juligt". Vi var i Gränna i somras men åkte aldrig över till Visingsö. Var där förra året och åkte remmalag och turistade riktigt ordentligt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har en kollega som brukar åka till Visingsö om sommaren. Det är ett så poetiskt namn tycker jag och ger associationer till Evert Taube och midsommarfirande. Hoppas ni får det mysigt där även på höstkanten!

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig tradition ni har i er familj :)
  Stöpa ljus är något som jag så gärna skulle vilja pröva på, jag tycker det verkar så skoj :) Stoppa korv är det nog inte så många som gör idag så det tycker jag är jätteroligt att ni gör :)

  Önskar dig en jättemysig vistelse i Visingsö och en lugn och skön helg. Jag hoppas att du får till virkandet och skapar många goda bakverk ;)

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Låter som en toppenhelg! Hoppas det går bra med virkandet :O)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Mysigt det låter med ljusstöpning och korvstoppning! Här har båda barnen fått stöpa ljus på förskolan och vi har även gjort det tillsammans med mina föräldrar.
  Ha en mysig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej Cathrin!
  Vilken fin bild, vad mysigt att ni har hus på Visingsö!
  Har aldrig åkt över dit, det närmaste jag kommit är färjeläget vid Gränna där jag o sambon stannade till härom sommaren när vi var ute med MC:n.

  Ha en fortsatt trevlig helg o lycka till med virkandet:)

  kram Jenny

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...