tisdag 2 februari 2010

Orkanen Oscars rum


Ja, Oscars rum alltså. Från början var det här husets skräprum. Det där rummet vi bara öste in kartonger vi inte riktigt visste vad vi skulle göra med när vi flyttat in. Och sedan fick det förbli så. Ett bra tag. Tills vi skulle bli fyra. Då rensade vi upp. Och målade. När lille O sedan dök upp satte vi in en säng, skötbord och byrå. Sedan hände ingenting. Och ingenting. Men nu känns det riktigt beboeligt. Ända tills jag skall fota det. Då känns det plötsligt riktigt ödsligt. Vilket är konstigt för det är inget stort rum. Men svårt att fota. Här är i alla fall några vinklar av rummet. Och min matta, som jag är så stolt över. (Att den sedan skrynklas ihop som ett dragspel när han kryper över den är inget jag orkar tänka på.)


Pilekorgarna skall egentligen ha tygskydd invändigt, men de har helt enkelt inte blivit färdigsydda. Och Orkanen Oscar lyckas ändå riva ut varena pinal och struntar nog i det. På väggen som inte syns har han en bokhylla full med gosedjur och lite annat smått och gott. Och en golvlampa som är ett hett eftertraktat tuggobjekt, (Denne lille man lyckas tugga på allt.) och skall bytas ut mot två mindre lampor men dessa har jag ännu inte hittat. Lite måste ju återstå att fixa. Liksom saker till väggarna, de är rätt kala för tillfället. (Att sy vimplar var lite svårare än jag tänkt mig, jag och symaskinen kommer som sagt inte alltid helt överens.)



Hälsningar Cathrin

15 kommentarer:

  1. Å så fint ni har fått det hos Oscar också nu, och vilken fin matta! Jag är mäkta imponerad Cathrin! :) För att vara sömnlös småbarnsmamma som inte hinner nånting så tycker jag du hinner fantastiskt mycket :) Kram på dig från Malmö

    SvaraRadera
  2. Ja, gudars vad jag är imponerad av din matta!! Min är fortfarande just större än en grytlapp.. jag får skylla på att jag fick slut på material, ä-hum.
    Jag som inte kan låta bli att lägga mig i, kan man inte flytta den där vita byrån lite längre åt vänster, och sedan hänga något på väggen därovanför?
    Jag ser att den lille herrn redan börjat med att omfördela lite i rummet... :-D

    SvaraRadera
  3. Halloj!

    Vilket mysigt rum han har lilla orkanen Oscar! Mattan är bara hur fin som helst! Ja, de har ju en förmåga att stöka till våra små yrväder och orkaner men lek är ju kreativt eller hur. Här har jag haft små bokbroar och stolsbussar utspridda över hela huset idag. Ska bli kul att se dina vimplar så småningom... Jag har varit lat och köpt mina på Tradera, men det är ju fusk!

    Kramar till dig!

    Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  4. Å vilket fint rum lille Oscar fått! Härlig brun nyans på väggen!

    Måste fråga ang mattan. Vad använde du för tjocklek på garnet? Och hur ökade du så att den blev så jämn och fin? Vill också testa=)

    Ha det så bra, kram

    SvaraRadera
  5. Oj vilket jobb du har gjort med mattan!
    Skulle ta år för mig att få ihop något liknande och så skulle jag behöva lära mig att virka...

    Att sy vimplar är inte svårt alls, mycket lättare än att virka... *ler*

    Kram Mimmi

    SvaraRadera
  6. Mysigt litet rum han har, Orkanen Oskar!:) Säger dock som Fröken Fräken, går det inte att flytta byrån lite åt vänster? För mig kändes den lite intryckt där den står nu. Vår son vill också ha en sådan byrå, men när vi var på IKEA sist var den slut i vitt.
    Fin mattan blev också!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Vilket fint rum han har fått. Det kommer en dag när orkanen slutar och då kommer nog mattan också att ligga still. Har du provat klister mattor att lägga under finns på ikea i två varianter. Vad stor den var och väldigt fin måste ha känts klumpig att virka på mot slutet. Jag håller nu på med min och det blev en mormorsmatta eftersom den skall vara i tvättstugan och jag inte tyckte formen rund riktigt passade. Tro jag.

    SvaraRadera
  8. Jag tycker att rummet är fint. Roligt att du lyckats matcha sonen och bloggen med rummet :)

    SvaraRadera
  9. Godmorgon Cathrin!
    Åh vad fint! Mattan passar jättebra ihop med de övriga färgerna i rummet tycker jag. Vilken söt liten stol nallen sitter på där bredvid byrån:)

    Ja, skolplanscherna på Tradera springer snabbt iväg i pris..såg en fin med vitsippor som redan är uppe i över 800kr..den la jag inte ens ett bud på.

    Ha en bra dag Vännen!

    kraam Jenny

    SvaraRadera
  10. Vilket mysigt rum!!! Oj så sugen jag blir att ta tag i vårt skräp/pyssel/tidigare barnrum som går i rött, grått och lime... Blir det en pojke denna gång får det gå i ljusblått vitt och beige/brunt :-) Varma kramar!!!
    Therese - Sockenvägens Söta

    SvaraRadera
  11. Tycker inte att det ser ödsligt ut i Oscars rum!
    Ser sådär mysgulligt ut i mina ögon.
    Jag GILLAR mattan! Inte för att jag begriper hur du lyckats få till den...

    Håller ögonen öppna i fall jag ser korgar någonstans och hojtar till i sånt fall.

    Kram Hannis

    Ps. Tack för dina så goa rader!!
    Gillar din blogg vet du=))

    SvaraRadera
  12. Så imponerad av mattan som du virkat, superfin! Brunt, blått och vitt är det favisfärgerna? Stämmer bra överrens med bloggens utseende också liksom... Det blir säkert jätte mysigt när piffet är klart! Ha de gött! Åse

    SvaraRadera
  13. Mattan ser så fin ut!! Mysigt det ser ut i yrvädrets rum!
    kramar Malin

    SvaraRadera
  14. men du, har du gjort mattan? vilket jobb, jag köpte en liknande och den var inte billig kan jag tala om! jag har lagt halkmatta (finns på ikea) under och nu glider den inte alls!

    Kram Ida

    SvaraRadera
  15. Oj, oj, vilken superfin matta! Nu blev jag sugen att testa:-)
    Tycker bara det är så svårt att virka platt, blir gärna (eller rättare sagt alltid) en liten kulle i mitten.

    Ha det gott, kram Emma

    SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...