tisdag 9 februari 2010

Köksdrömmar


Jag drömmer om ett nytt kök. Åh, så gärna jag vill ha. Men det är nog bara att acceptera fakta, det finns inga pengar till mitt drömkök. Och mitt drömkök får faktiskt inte plats i vårt hus heller... Om vi inte slår ut väggen mellan kök och vardgsrum (har varit där och funderat  många gånger.)


Men ett sprillans nytt kök är förutom att det är för stort kostnad för oss just nu rätt korkat att satsa på. Åtminstone så länge vår lille O är i banka,/klättra/riva på allt fasen. Så jag drömmer. Och samlar inspiration. Här är ett av mina många önskekök, bilderna kommer från country living. Blir aldrig verklighet hos oss, men jag tycker det är så vårigt och charmigt (gillar stolarna i olika färger). Blir det ett nytt kök där våra viljor skall samsas blir det nog ett vitt, formrent kök, med grå eller mörka detaljer och inte ett charmigt lantkök, men man kan ju drömma lite.


Det vi i alla fall skall göra i närtid är att lämna in luckorna för omlackering. Men först måste vi hitta nya luckor för att ersätta dem under vasken som blivit lite illa åtgånga under åren som gått. Helst skulle jag vilja ha nytt golv också men där slår Dag ifrån sig. Han har fått nog av att lägga golv. Jag får väl lugna mig tills jag får göra den där storköksmake-overn jag drömmer om.

Nu skall jag ta hand om snoriga och hostiga barn. Och röja upp efter frukosten i mitt "förfallna" 90-talskök. För det ser i alla fall lite bättre ut när det är rent och fint ; ).Hälsnignar från drömmarnas land...
Cathrin

18 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder! Gillar också de olikfärgade stolarna! Golvet är helt fantastiskt! Vi ska lägga nytt golv i vårt lilla kök och funderar på plankgolv (om det inte finns under parketten) som målas grått eller rutigt som på bilderna. Men vilket jobb det blir när man har Noahs små fötter som är överallt. Än så länge så kryper ju inte Nathalie så vi borde nog göra golven inom några månader,-) Hihi, tycker jag i alla fall, får se vad sambon tycker...

  Hoppas du får en härlig tisdag! Sköt om dig, kram

  SvaraRadera
 2. Men visst är det hääärligt att drömma!!:-) Det måste man göra ibland för välbefinnandet, sen är det ju inte säker att allt går i lås jämt, hihi..

  Ha en fin dag!

  Kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Vilket drömkök! Har också ett 90-talskök med vita luckor som inte är helt släta. Jag gillar luckorna och helheten men funderar på att byta ut färgen på textilierna till pasteller från blått. Men vi får se vad som händer. Man börjar lite smått sedan är det helt plötsligt jättemycket som skall bytas ut och det blev mycket mer jobb och pengar som gick åt.

  Du får ha en trevlig tisdag.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Även om det inte blir verklighet så kan man ju drömma och hitta inspiration till mindre saker man kan göra om.
  Jag har en drömmapp där jag har lite sånt där"om jag vinner miljoner" inspiration *skrattar*

  Fina färger är det!
  Energigivande och vårigt.

  Hoppas att småttingarna kryar på sig.
  Kram Hannis

  Förresten, under förvaring hos Alvas hus finns det trådkorgar.
  Vet inte om storleken funkar men här är adressen www.alvashus.se/

  SvaraRadera
 5. Jag förstår sannerligen att du blir drömmande av dessa bilder, vem blir inte det... OCh vet du drömmarna är väl det sista som överger en så - dröm dröm dröm!!!
  Jag skulle mer än gärna ta en fika i det där köket *ler*. Men vet du det är ju alltid sällskapet som är det viktigaste...*blink*

  Ja har också en sjukling hemma att ta hand om idag. Trodde han skulle brinna upp i natt...=(
  Ha det gott! kram Emelie

  SvaraRadera
 6. Hej Cathrin!

  Underbara köksdrömmar! En vacker dag slår nog våra drömmar in. Ja, det är inte så praktiskt att byta kök när man har små barn. Vi har luckor från Ikea just nu och tänk vad bra det är om olyckan skulle vara framme. Bara att åka och köpa en ny lucka. Vi hade tur för luckorna passade på våra befintliga stommar så det blev inte så dyrt. Visst det är inte mitt drömkök men i alla fall en förbättring.

  Sonen mår bättre idag men jag har migrän, alltid är det något...

  Läste om skrällhostan. Jag vet inte vad ni har för mediciner men under många år har vår äldsta son ofta lidit av sådan under höst och vinteråret. Han har förutom pumicort osv en superbra hostmedicin "lepheton" och den är fantastisk. Vi har prövat massor av mediciner och den är absolut bäst. Ett litet tips om ni inte har prövat. Hoppas att du får sova bättre i natt.

  Goa kramar till dig!

  Anna-Lena♥

  PS. Skickar ditt paket i kväll!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vilka läckra bilder! Tilltalar mig jättemycket!

  Vi lämnade in våra köksluckor på lackering i höstas, de är nu uppsatta och kompletterade med nya från Ikea, de som bäst gick i stil till de gamla. Jag ville tvunget förnya köket och det blev en budgetrenovering (springer iväg pengamässigt ändå!) och vi är på slutklämmen nu. Tagit sin lilla tid...en del som kommer emellan! Men det blir vitt och fint och nytt även om det delvis är det gamla köket...

  Som sagt, jag gillade dessa bilder väldigt mycket så därför halkade jag in här idag!

  Önskar dig en fin dag!
  Återkommer säkerligen!

  kram mariette

  SvaraRadera
 8. Hej Cathrin!
  Visst är det härligt att drömma:) Själv drömmer jag just nu intensivt om nya tapeter lite varstans i huset och att vi kommer igång med hallrenoveringen..

  Vilka vackra köksbilder du visar!

  Ha en fortsatt trevlig dag,

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 9. Här ska vi göra den där stora köksrenoveringen nu i vår är det tänkt. Och här blir det ett vitt kök med svarta bänkskivor och ekgolv. Oturligt nog så får jag ju inte välja alla saker själv, men det blir nog bra i slutändan i alla fall!:)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Ja men att drömma att kan vara ganska härligt också! Fördelen med att tvingas vänta ett tag kan väl kanske vara att man hinner tänka igenom det hela ordentligt och inte behöver ändra sig hit och dit när det väl är dags.
  Fina inspirationsbilder!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 11. Jättehärliga bilder på ett personligt kök!
  Att byta och renovera kök är så himlars dyrt! När vi bytte vårt kök använde vi de gamla stommarna till grovköket och lackade om luckorna grå. Är sugen på att göra om grovköket/hall igen, men vi har ju ett badrum vi måste bli färdiga med först...

  Men det är härligt att drömma!

  SvaraRadera
 12. Det är inte bara jag som har köksdrömmar.... Nytt kök står just nu högst på min önskelista över saker att göra hemma. Vilka härliga bilder du visar! Man blir ju inte mindre sugen precis..
  Hoppas de snoriga snart blir mindre snoriga :)
  Ha en bra kväll!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 13. Ja det är tur att man har drömmarna iaf. Vi sprutade våra luckor i köket när vi flyttade in. Sen gjorde vi om köket 2006. Skulle gärna vilja göra om det idag, ändrat mig ganska mycket. Tänk om man bara kunde knäppa med fingrarna både när det gäller pengar och snabbhet. Tack snälla för dina goa ord hos mig, blir så glad.

  Kram Anne

  SvaraRadera
 14. Hej igen!
  Ville bara tacka dig för din omtanke! Detsamma till dig,
  kram Marie

  SvaraRadera
 15. Det är inte alltid av ondo att det dröjer med så stora renoveringar som kök. Då har man tid att fundera ut vad man egentligen vill ha. Vårat kök skulle inte ha sett ut som det gör idag om jag fick göra om det. Men det är mycket pengar i ett kök så man får vara nöjd med de val man gjort.Gillar bilderna på ditt "drömkök" jättefina. Annica

  SvaraRadera
 16. Wow! Helt underbara bilder! Tack, tack, tack!!!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 17. Vilka vackra bilder, helt klart ett riktigt drömkök. Känner igen mig, brukar också planera och drömma om att slå ut väggar än här och än där! Allt för det perfekta drömköket:)

  Kram Helena

  SvaraRadera
 18. Det enda som jag kan muntra upp dig med är att drömma om nytt kök är väldigt odammigt, man slipper diska i badkaret och förvara porslinet i en trave på köksbordet. Kanske en klen tröst...?

  Och kan du tänka dig, det blev ingen sälsafari i Skåne. Däremot bowling!

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...