torsdag 10 december 2009

Stunder att spara






Här kommer lite av helgen fynd som jag och mamma nosade rätt på! Spegeln är en sådan där sak jag länge varit på jakt efter. Och den här är helt rätt, spegelglaset är så där fläckigt som riktigt gammalt glas blir. Frågan är väl bara var jag skall göra av den. Men det är faktiskt ett mindre problem. :) Kakformen har också varit med ett tag, charmigt sned och lite sliten. Nu får den bli blomkruka. Jag fick också fatt i några småformar som blir perfekta i barnen lilla kök. Roligare än nyköpta och även billigare för att inte säga miljövänligare.

Just nu sitter jag och sippar på dagens första kaffe, lyssnar på "Gläns över sjö och strand" och myser med lite tända ljus. I dag känner jag mig lite sliten. Det var lite tufft i natt. Vi går ju omlott i sovandet i den här familjen. Emilia kör sitt race någon gång mellan 23-02 och Oscar kan hålla på lite när som. Oftast är de dock inte igång samtidigt, vilket jag ju är tacksam för. Jag skall inte tjata om min sömnbrist mer än jag brukar, lite får jag ju skylla mig själv. Min hjärna går nämligen på högvarv som bäst vid femtiden när ungarna väl kommit till ro. Och i morse när Oscar druckit upp sin flaska med välling vid strax efter fem vände han sig nöjt om i min famn och somnade om så gott. Jag nändes inte röra mig. Inte för att jag var rädd för att väcka honom (han är nog ändå en av de lättaste ungar att hantera) utan mer för att jag bara ville vara i "nuet". Det var en sådan där stund då allt bara var perfekt. Livet, universum och allt...Han snusade på och jag bara njöt. Sådana stunder måste jag lära mig att ta vara på!

I morgon är det luciafirande på Emilias dagis. En stor dag. På lilla-avdelningen där hon gick tidigare har det inget lussetåg, så det här är mycket stort. De övar på dagis och hon övar här hemma. "Sanka Massia" har nu blivit sankta lucia även för andra än vältrimmade mamma-öron och sjungs på högsta volym. Och vi har provat alla tillbehören som visade sig vara till belåtenhet för damen.

Visst, jag är partisk, men jag tycker att min lilla lucia är vansinnigt söt...




Hälsningar Cathrin

12 kommentarer:

  1. Helt rätt!!

    Så gott det lät, ni hade säkert supermysogt!

    Kram Camilla

    SvaraRadera
  2. Hej hej, roligt att du är intresserad av förklädesklänningen. I butiken står måtten på den och den beräknas passa till flickor på ca 4-6 år.

    Vilken vansinnigt söt Lucia!

    kram

    SvaraRadera
  3. Oj, nu hänger jag inte med, kanske beroende på att jag inte har barn.. sover Emilia mellan 11 på förmiddagen och två på natten och så sover Oscar sedan på natten? När sover du?!?

    Men spegeln, det ar verkligen en snygging! Kan bara höra min pappas kommentar om jag hade kommit över en spegel med sådant glas: Men vad är det där för smutsig spegel..?!!!" han förstår sig inte på sådant där!!

    SvaraRadera
  4. Vad mysigt med lucia! Härligt med de små! ja, visst har man sömnbrist med små, som tur är sover mina barn bättre nu när de är lite större, även om man ofta får gå upp någon gång på natten fortfarande.

    Ha det bra!
    Kram L-L

    SvaraRadera
  5. Jamen VILKEN supersöt liten Lussebulle du visar!

    Pluttan!

    Kommer i håg hur jobbigt det var på nätterna när man hade småbarn. Nu är det andra bekymmer med tonåringen. Man orkar ju inte hålla sig vaken till hon kommer hem, hahaha!

    Hoppas Luciatåget går finfint!

    Kram

    Flisan

    SvaraRadera
  6. Men så gullig lucia!
    Och det är klart att du ska vara partisk!
    Det är jag när det gäller brorsbarnen=))
    Går nästan till överdrift med min oobjektivitet*fnissar*

    Väldigt fin spegel!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  7. Hej Cathrin!
    Åh vilken bedårande söt liten Luciatjej du har!!:)

    Den där spegeln hade gärna fått flytta hem till mig, vad fin den är:)

    Vad mysigt det låter att ligga där tidig morgon o njuta av en sovande liten bebbe:)

    Ha en trevlig helg Vännen,

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Lilla sötaste Emilia :) Ha en fin dag och en skön helg. Ska själv till dagis och se äldste sonen "lussa" på gården halv fyra idag. Han deklarerade dock innan vi gick iväg att han minsann inte skulle sjunga! Kram på er från Boel

    SvaraRadera
  9. Hej Cathrin!
    Jag vill meddela att du blivit vinnare till min julgirlang,grattis från mig!
    Vill såklart skicka den så fort som möjligt så du hinner använda den till jul. Mejla mig din adr. annica.rehnblom@telia.com ha en bra helg!
    Annica

    SvaraRadera
  10. Jättefin spegel du har fått tag på men den lilla lucian var ändå sötast!:-)

    Ha en fin fredag! Kram Sofia

    SvaraRadera
  11. Mysigt med lucia och din var verkligen söt!:) Vår lucia var också söt, men på ett annat sätt än när hon var liten. Däremot sjunger hon numera bra mycket finare än när hon var liten, även om det då hade sin charm!:)
    Kram

    SvaraRadera
  12. Sötast i år! Min Maja var pepparkaksgumma,hihi!

    Hoppas att du får en mysig helg!

    Kramar Anna-Lena♥

    SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...