onsdag 2 december 2009

Enkelt julpyssel


Här var det mera pyssel. Jag verkar inte kunna sluta. :) Får nog ta tag i mitt nästa inredningsprojekt här hemma snart så att jag inte får en julpysselöverdos.
Idag har jag slaktat det vackra nothäftet jag köpt men inte nänst röra. Det blev dels struten som jag lagt lite silver stjärnor i, några julkort och även små vimplar med schablontryck på. Och jag har mer än hälften kvar.
Vimplarna kan jag tyvärr inte visa eftersom jag inte hann få klart dem innan det lilla ljus vi faktiskt får per dag var för dåligt för att fota i. Blir jag nöjd med dem visar jag dem i något annat inlägg.
Nothäftet "Hvita Frun" tog jag mest av en slump, jag letade egentligen efter något annat (den där hopplösa skänken/skåpet) men sedan har det blivit liggande. Jag fundrade länge innan jag vågade riva bort första bladet, det var i så fint skick. Men det gör ju faktiskt ingen lycklig i byrålådan. (Det är väl museimänniskan i mig som helst ville ta fram de vita vantarna innan jag ens pillade på häftet.)
Kan verkligen rekommendera gamla nothäften till pyssel, det var enkelt att jobba med och är väldigt vackert. Definitivt mer känsla än nyproducerade papper! Och för 45 kr tycker jag att jag verkligen att jag gjorde ett fynd. Vill man inte förstöra dem (eller egentligen återvinna!) är de ju väldigt vackra att bara ha liggande framme som en estetisk detalj också ;).


Hälsningar Cathrin

11 kommentarer:

 1. Det var många som var med i min lilla tävling därför blev det fler vinnare men jag kommer att ha en tävling till när det blir vår om du kan vänta så länge. Om du vill beställa en klänning nu tänkte jag ha rabatt på alla kläder under december men har inte fått till det på sidan ännu. Har du någon mail?
  Tyvärr sitter jag på stortorget i Stockholm var bor du?

  Jättefint pyssel och tråkigt med ljuset samma problem här man har några timmar på sig att fota och då gäller det att det finns lite sol också.
  Vi höres Mia

  SvaraRadera
 2. Hejsan Cathrin!
  Vilket fint pyssel. Jättefint med notnerna. Visst är Photoshop kul. Man jag göra en hel del i det programet. Man ska bara ha tid till det också :) Ha en jättefin torsdag. Kramar från Emilia

  SvaraRadera
 3. Så fint du har det här på bloggen!

  Lilla Selma är underbart söt!

  Tusen tack för din rara kommentar, den värmer så!

  Stor kram

  flisan

  SvaraRadera
 4. Smart ide för en annan som jämt springer på loppisar! Man borde kunna hitta på en och annan fin bok att använda till något annat. Kul att du deltar i min lilla tävling!
  Annica

  SvaraRadera
 5. Härligt pyssel, enkelt och så vackert!

  SvaraRadera
 6. Jag har funderat på att göra upp och nedvända strutar, alltså koner i vackert papper. Men jag hittar aldrig vackra notpapper, bara "Så spelar du trombon" med läckra bilder från 70-talet... neeej, blir nog inga så vackra strutar av det!

  SvaraRadera
 7. Så fina strutar...Det är särskilt vackert med noter...
  Vissa saker känns för fina att använda. Jag köper antika lakan och samlar på hög...Vad ska jag med dem till? Bara ligga till ingen nytta...Tillslut brukar jag välja ut det minst fina, men det gör lite ont att klippa i dem...

  Tack för dina rara ord....!

  KRam

  SvaraRadera
 8. Jätte fina strutar och julpyssel :)
  Du har så mycket fint på din blogg!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 9. Vilken jättefin ideé med notpapprena. När vi inte har det så kaotiskt härhemma, och med en ettåring som är som en dokumentförstörare så ska jag nog låna den idén! Jättefint...

  SvaraRadera
 10. hej..

  va roligt att du tittade in till mig o lämnade några ord så att jag kunde hitta in till dig..:)

  Ljuvliga strutar!!!

  Hoppas att du får en jätte härlig helg!!

  varma kramar elin

  SvaraRadera
 11. Vilken mysig sida! Jag undrar om du vill dela med dig av mönster till de söta virkade kakorna? Jag har letat efter detta men inte hittat och jag tänkte göra det till mitt lilla barnbarn Maja.

  Tack på förhand hälsar Susanne i Falkenberg
  johanssons04@hotmail.com

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...