onsdag 16 december 2009

Inga foto på barnen i år heller
Tänkte försöka mig på att ta julfoto på ungarna att skicka med julkorten i år. Har varit lite skeptiskt till detta innan. Har faktiskt tom funderat på att ta julluvor på katterna (Semlans syster gick bort i somras och det är fortfarande lite svårt att tänka katt i singularis) men avstått. Med bloggandet har mitt sedan tidigare lite lätt insomnade fotointresse vaknat igen och med flera rörliga motiv här hemma saknas ju inte idéer till fotografier. Men helt klart kunskapen.
 Så det blir inga julkort med medföljande foto på ungar i år heller. (Eller katt, eller häst för den delen.)

Den här tidningen "Fotosidan" fick följa med hem idag från affären. Skall lusläsas.
Artikeln "ta bättre bilder på djur" kan säkert användas även på mina små vilddjur till barn. När det gäller att ta direktiv är nästan Semlan bättre än ungarna på att lyda... Försökte länka bilden men det gick inte, den finns på tidningens hemsida fotsidan.se

Dessutom är det jag som skall anmäla mig till en fotokurs i vår. Killen som håller den är jätteduktig så jag har höga förhoppningar. Dessutom är det ju på jobbet som jag är föräldraledig från som kursen ges, så jag måste ju nästan gå, eller hur?

Hälsningar Cathrin

7 kommentarer:

 1. ja du..man kan knappt få mer julkänslor än man får av all snö..ljuvligt..:)

  nej du det där med julkort är inte lätt..här blev det ialla fall med bilder på vår tjej..

  nehe...nu ska jag forsätta kvällen med lote glögg!!

  varma kramar elin

  SvaraRadera
 2. Så söta de är! Men håller med det är inte lätt att ta foton på barn och djur. Funderar faktiskt på att gå en fotokurs till våren. Men då behöver jag en ny kamera och jag tror inte tomten kommer med någon sådan. Ha det gott Kram Malin!

  SvaraRadera
 3. Det är ju hur lätt som helst att ta foton på inredningsgrejer jämfört med mycket rörliga djur och barn.. Stjärngossen behöver tex distraheras med lufttorkad salami om man ska fånga honom, och han är specialist på att vrida huvudet preeecis när kameran ska klicka till...

  SvaraRadera
 4. Hej Cathrin!
  Fnissade lite när jag läste ditt inlägg, var precis inne hos en norsk bloggvän som skrev att hon försökt ta bilder på sin lilla dotter för att använda till julkort men det var helt omöjligt att få dottern att titta in i kameran:)

  Vad kul med fotokurs!!

  Ha en trevlig torsdag,

  PS jag lägger till din blogg på min länklista!

  Kramis Jenny

  SvaraRadera
 5. Kommer ihåg det där! För några år sedan, när barnen var mindre, så var det ju kors i taket om man fick kort där båda var bra!:)
  I år fick barnen välja vilket kort vi skulle ta och sonens kommentar var "frisyren är inte riktigt bra, men det får gå"!:)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej
  Klart du ska gå kursen :O)
  Javisst är mitt luciatåg urgulligt.
  Tack för att du deltar i min julutlottning
  Sköt om dig
  kram

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Nu har jag läst in mig på din sida. Du skriver så mysigt. För tolv år sedan fick vi vår första pojke, sedan dess har jag tagit julfoton på först honom och senare fick även lillebror vara med. I år blir det "köpe" kort, barnen vill inte längre. Jag är också sugen på fotokurs men måste först inhandla en bättre kamera. Ha det bäst! :)

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...