torsdag 17 december 2009

Hej mitt vinterland!


Så kom det snö i alla fall till sist även i Skåne. Vågar man hoppas att den stannar åtminstone ett litet tag? Snö före jul älskar jag. Efter julen känns det som totalt slöseri. (Om den inte ligger i en skidbacke då alltså)

Emilia blev överlycklig över att snön låg kvar när hon vaknade i morse. Hon var nog lite för liten förra året för att riktigt uppskatta snön och alla dess fördelar men i år är hon mer än redo. En pulka är önskad av tomten. Men svår att köpa in, för den skiftar färg allt eftersom dagarna går. Ena dagen skall den vara rosa, nästa blå (!), sedan gul och så rosa igen. Kanske får jag blunda och peka i affären och sedan ta första bästa?Om en vecka håller vi som bäst på och dukar inför julbordet. Det här är ett av de första åren det inte känns som om julen kommer och överrumplar mig. Kan ju ha att göra med att jag i år är hemma och har tid också....
Jag har dragit ner julkraven och i år går jag mer på att det skall kännas som jul. Och med tanke på att vi har druckigt glögg och knaprat pepparkakor hela december, huset konstant doftar lite svagt hyacint sedan förste advent och att vi har bakat pepparkakor som besatta så tror jag att jag har lyckats också. Härom dagen när jag var så uppstressad inför "allt" som måste göras var också ett litet uppvaknande. Det gör ju inget att inte är som man fått för sig, bara det känns rätt. Jag har faktiskt också lämnat det mesta av julsakerna ouppackade i jullådorna och bara låtit favoriterna komma fram. Några saker har kompletterats men mest förbrukningsvaror som ljus och hyacinter.

I kväll skall jag iväg och äta julbord med jobbet. Skall bli jättekul att träffa dem igen och jag är löjligt förtjust i julbord (även om jag egentligen mest äter sillen och det kalla, tror det är mer idén kring julbord jag gillar, det är ett avstamp mot julen.)

Nu måste jag passa på och ta chansen att göra lite julgodis. Oscar har somnat och då har jag en liten stund på mig att fixa saker som kräver koncentration. Igår sov han inte mer än 45 min i vagnen och det var en lååååång dag kan jag berätta. Kanske är han lika spänd som sin syster inför att snart få träffa tomten?

Ha det gott!
Hälsningar Cathrin

3 kommentarer:

 1. Vad kul att du fått din girlang! Annica var ju en av de fröknar som fick en strut av mig så hon var också glad över fint paket! Kul!

  Ha nu en riktigt skön helg!
  kram Emelie

  SvaraRadera
 2. Ja, det är ju bara att komma hit och hämta lite snö och minusgrader om det skulle vara så. Fast idag är det visst bara -11 grader så det känns nästan som det är blidväder efter att det hela veckan känts som om näsan frysit sönder så fort man öppnat dörren.
  Här har jag strukit allt som inte känns roligt vad gäller julen. Det gäller ju att hitta traditioner som jag gillar, inte att försöka leva upp till några ouppnåeliga Bullerby/Disney/Madicken-jular...

  SvaraRadera
 3. Hej Cathrin!
  Det låter klokt tycker jag att dra ner på kraven och istället inrikta sig på att känna att det är jul!

  Vad gott det lät med julbord, hoppas ni hade det riktigt trevligt du o kollegorna!

  Kika in hos mig, du har något att hämta där;)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...