måndag 21 december 2009

Tidsoptimist? Jajamensan!
Ibland blir jag verkligen trött på mig själv. Jag har nämligen varit lite småstolt över mig själv. För att jag för en gångs skull varit ute i god tid. Jag köpte tex lusselinne till Em redan den 11 november. Och jag hade både köpt den första julklappen och bestämt hur mina julklappar skulle slås in samt inköpt omslagspappret vid samma tid. Inget skulle falla ur planeringen den här julen. Nehej nej.

Mitt inbillade tidsschema föll ur redan vid förste advent. Men det var rätt okej. Jag bestämde mig för att det skulle kännas jul istället, som jag skrev för några dagar sedan.

Men det värsta för en sån som jag - alltså en sån som inte bara planerar julklappar utan alltså också hur julklapparna skall se ut- var att jag inte för mitt liv har kunnat hitta omslagspappret. Det tjocka vita pappret som jag visste fanns där någonstans i mina gömmor. Puts väck. Och tiden räckte helt enkelt inte till att införskaffa nytt. Klapparna blev fina ändå, men de blev inte enhetliga. Inte vackert vita med tjock fint papper och vackert grovt natursnöre med kanelstänger och buxbomskvistar. Så för er som inte såg det, bilden är från martha.stewart.com (min räddningsplanka när jag inte har pyssliga bilder att visa...)

Hå, hå ja ja och alla världen olyckor. Perspektiv, tack!

Och det blir ju jul ändå, även utan mina perfekta paket. Dem kan jag göra  någon annan jul. För naturligtvis hittade jag den jäkla pappersrullen när väl alla paket var inslagna. (Dessvärre kunde jag inte för mitt liv hitta den allra först inköpta julklappen, den där som var så perfekt och inte stod på önskelistan. Och inte går att få tag på någon annanstans. Får se hur jag löser det...)

Nu skall jag och Dag ta med ungarna och mormor och morfar ut för att busa i all snö som faktisk till Emilias stora förtjusning följde med oss hit upp till Lindome! (Tack och lov för fyrhjulsdrift!) (Eller kanske, tack Haldex!)


Misstänker att jag nog kommer att ha lite för mycket att stå i för att hinna in här före jul nu.
Därför vill jag önska er alla en riktigt:

gnistrande vit och riktigt god jul!Cathrin

10 kommentarer:

 1. Önskar dig detsamma. Är det ok om jag lägger till dig i min blogglista. Hittar paketen gör du med all säkerhet, blir det inte innan jul så kan du ju kanske ge bort den till nyår eller till födelsedagen:)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Är ni i Lindome under julen? Ni får gärna komma och ta en fika/middag med oss om ni hinner nån gång när ni ändå åker förbi.... ;)

  SvaraRadera
 3. Så typiskt! Har i år försökat att lägga ner lite mer tid på inslagningen av paketen och köpte också papper för ganska länge sedan. Men som sagt, de blir säkert uppskattade ändå!:)
  Ha en riktigt GOD JUL nu!:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Äsch då vännen! Det blir jul ändå=))
  Och jag tror säkerligen att ögon kommer att glimma av förväntan inför att öppna paketen från dig!

  Hoppas nu att du får koppla av, njuta av ledigheten med familjen och får en riktigt, riktigt God Jul!!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 5. Det blir jul i alla fall, allt ska inte vara perfekt. Pappret åker ju ganska fort av ändå. God jul på dig kram Malin!

  SvaraRadera
 6. Alltså mina paket brukar se ut som om en femåring har rafsat ihop något. jag blir helt galen och tejpen fastnar överallt och papperet går sönder och hej och hå... I år lyckades jag faktiskt få till ganska fina. Jag tog ett djupt andetag.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 7. Haha, känner igen det där, är en riktig tidsoptimist. Har haft höga ambitioner på det mesta inför den här julen men det föll liksom platt som en pannkaka. Julklappar är inhandlade iaf, men ligger kvar på posten, ooops.. Har just satt ihop årets fulate pepparkakshus, höga ambitioner även där men med två småsnorpor hemma blev det inte riktigt som jag ville ;-) men det blev ett hus iaf! :-D
  GOD JUL!

  SvaraRadera
 8. Jag är nog ingen tidsoptimist, problemet är att jag väntar på att det ska finnas den rätta lusten för att göra saker.. men ärligt, när har man LUST att skura badkaret? SÅ nu är jag inne på att göra saker för att jag helt enkelt är tvungen..
  Jag försökte ett år med att slå in klappar i brunt omslagspapper och snöre, men när folk som inte är så inne i shabby chic-trenden fick dem trodde de att de fått något restpapper istället för glansigt tomteprytt papper...

  Och det brukar bli en bra jul ändå! God jul!

  SvaraRadera
 9. Vill önska dig en underbar jul med nära och kära♥!

  Stora kramen Sofia

  SvaraRadera
 10. Hej Cathrin!
  Hoppas ni haft en riktigt mysig jul! Kul att ni var i Lindome, min sambo var hos sin syster på julafton, hon bor i Anneberg, inte så långt därifrån:)

  Ha en trevlig söndag,

  Kram Jenny

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...