måndag 28 december 2009

Nästan magiskt...


Ibland blir julen så där magisk som man tänkt sig. Full av mys, tindrande barnaögon, rätt julklappar och kravlöst umgänge.
I år startade vi ju julen lite tidigare och hade två "julaftnar", en i förväg hos mina föräldrar i Lindome och sedan den riktiga på Visingsö. Och julen på Visingsö var bara julmys, massor av snö och ren och skär njutning. På sätt och vis har nog julen på Visingsö så som vi firar den stått still över åren, den är full av traditioner men för den skull inte kravfylld. Jag som ingift, kan ta en rätt undanskymd roll och passa på att bara njuta och "följa med". Det blev ingen midnattsmässa eller julotta för mig och Dag, men annars hann vi med "allt".
Jag tog långa promenader i snön med julklappsobjektivet och bara njöt av tystnaden, det svaga knarret av snön och det vackra ljuset. Många foton på snötygnda granar blev det. Ja, många foton överhuvudtaget.... Nu skall jag bara se till att lära mig redigera dem. Och att använda alla finesser med min kamera, så klart.När jag nu återvänt till "civilisationen" är det faktiskt med "laddade batterier". Konstigt nog för anledningen till att jag kunde ta de där långa, ensamma promenaderna berodde i första hand på att bägge ungarna låg sjuka. Lagom kul, men å andra sidan kan man ju inte göra något åt det. Emilia var i alla fall så uppfylld att tanken på tomten och alla julklapparna tillsammans med allt annat "juligt" gjorde att hon höll i gång rätt bra ändå. Hon börjar bli en rätt van fotomodell och spexar loss rätt bra framför kameran nu.


Önskar er alla en god fortsättning!
 
Nu skall jag uppdatera mig på vad som hänt sedan sist...

5 kommentarer:

 1. Hej och tack för titten hos mig nu hittar ju jag till din fina blogg också! Vackra vinterbilder du visar och vad mysigt det låter med jul på Visingsö! Där har vi bara varit på sommaren. Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Haha, du har hunnit virka sedan sist. Jättefina bilder, blev det en kamera i julklapp eller? Jag har glömt kamerasladden, hoppas på att föräldrarna tar med den upp till nyår. Jag har också fotat som en tok. Allt är så vackert.
  Ha en mysig kväll. Kram Kristina:)

  SvaraRadera
 3. Det låter ju suveränt!
  Ja, inte att barnen var sjuka men att du laddat batterierna.
  Skönt med dom där kamerapromenaderna.
  Och fina bilder har du då fått till!

  Passar på att önska dig ett underbart gott nytt år i fall vi inte hörs innan!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Härligt med promenader i det vinterlandskapet! Tråkigt med sjuka barn dock, hoppas att de är bättre.
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Vad jag läntar till Visingsö när du skriver så. Visingsö ÄR en magisk plats.......

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...