onsdag 4 augusti 2010

Sommarmiddagar


Bland det bästa med somrar (förutom allt det där med härlig väder, semester och bad) har på senare år allt mer blivit umgänge. Grillkvällar, bruncher och så klart improviserade picnicar. Jag gillar att ordna middagar. Det har blivit liiite svårare sedan barnen gjorde entré, men om man bara anpassar sig lite funkar det rätt bra (och inte har lustiga idéer som att alla skall kunna sitta ner samtidigt för det händer typ max i 10 sekunder). 

Sommarens favoriter (förutom grillat, då) har kommit att bli melonsallad, med feta och ruccola. Passar till nästan allt. Och så har jag upptäckt att pizza är rent utav oslagbart för en barnfamilj som oss. Bara att förberda och så kan man göra minipizzor eller i långpanneform, allt efter vad som passar. Minipizzor är dessutom oslagbara vid gående bord (som jag har börjat gå över till när vi är många barnfamiljer samtidigt), de går utmärkt att jaga barn med en liten pizzabit i handen också!
Favoritreceptet på dinkelpizza hittade jag i årets första Lantliv. Väl värt att prova, om ni råkar ha tidningen hemma. Och melonsalladen är oslagbar till!

Just nu försöker jag frenetiskt acceptera att semestern börjar närma sig slutet. Jag har njutit av snart sex veckor, så jag antar att jag bara inte får klaga...


Hälsningar Cathrin

2 kommentarer:

 1. Jag har samma problem som du när det gäller vår entré. Alla blommor steks där på sommaren och glömmer man då dessutom att vattna... Får nog prova din variant med lavendel nästa år!:)
  Det gäller att hitta nya varianter när man får barn och vill ordna middagar!:) Minipizzor låter ju jätte bra.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Vännen!
  Melonsallad o pizza lät gott, perfekt när man är många:)

  Lovar att visa matrummet sen när vi kommer igång, är såå sugen på att börja göra om härhemma nu:)

  Ha det bra!

  kraam Jenny

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...