fredag 20 augusti 2010

BjörnbärstiderÄpplena behöver några veckor till för att mogna, hallonen är nerklippta och smultronen ett minne blott. Men nu är det björbärstid i vår trädgård. Längs ena sidan av framsidan på vår lilla trädgård klättrar flera buskar med björnbär. Som ger mängder med bär. Stora, blanksvarat och jättegoda. Lille Oscar kan inte få nog av dem och jag måste hålla med honom - björnbär är mums.Jag kan inte bestämma mig om de smakar bäst direkt från grenen när de är solvarma, som sylt på pannkakor eller som här i frukostfilen...
Kanske på fyraårstårtan som snart skall planeras?

Tänk att det är dags för helg ingen. Vardagarna susar fram, det är intensivt på jobbet nu och projekten duggar tätt. Då är det lite extra skönt om det kunde bli en fin helg, både vad gäller innehåll och väder. 
(Och nej, inget nytt har hänt i köket...)

Hoppas ni får en fin helg!


Hälsningar Cathrin

7 kommentarer:

 1. Visst är det gott med björnbär alltid.....Trevlig helg! Kram Therese

  SvaraRadera
 2. Det där såg väldigt gott ut! Jag har faktiskt aldrig smakat färska björnbär, bara frysta. Men det verkar som om man kan göra en massa gott med dem!

  Kram pernilla

  SvaraRadera
 3. Är så gott med solvarma björnbär! Min mormor har alltid haft björnbär på sin gård. Nu bor min bror där och i somras rensade vi björnbärssnåret eftersom vissa delar inte klarat vintern. Får nog åka ut och kolla om de har några björnbär i år...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Vännen!
  Visst är det gott med björnbär! Jag brukar gå ut o promenera på mina lunchraster o längst stigen jag går på finns det massor av björnbärsbuskar jag plockar bär ifrån:)
  Ha en trevlig helg!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med bär i alla former. Jag och lillprinsen har en hallonrunda med en massa stopp med paus för hallonplockning. Tyvärr inga björnbär för det skulle vara perfekt som fortsättning på bärsäsongen.
  Anade jag en viss sarkasm inför makens ömma axel. Hoppas i alla fall att grindgrävningen gått bra och att ni snart har den klar!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 6. Jag måste erkänna att jag bara ätit frysta björnbär.. så där tycker jag, men skulle vara spännande att testa färska.

  SvaraRadera
 7. Björnbär? Hm, växer de ens här undrar jag?? Men däremot letas det efter delikatessbären åkerbär, som verkar vara en lurig bärsort.
  Och jisses om den extra dagen med ledighet flög förbi i överljudshastighet...

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...