måndag 15 mars 2010

Äntligen klar!


Vissa saker tar som bekant lite tid här hemma. En hel del, känns det som. Jag är en ganska rastlös själ och med knappt en halv månad kvar på min föräldraledighet är det mycket jag vill hinna med; Mysa riktigt ordentligt med mina goa ungar, njuta av att ha lyxen att ta promenader mitt på dagen, att bara ha en bebis och en 3,5 åring till chef och sedan inte minst vill jag försöka hinna få ordning på så mycket som möjligt här hemma. En hel del kommer så klart att finnas kvar åt Dag att ta tag i (hänga upp vår snygga klädhängare i hallen, fixa sladden till micron, hitta rätt snickare för att ta tag i garderoben osv, osv).

Det nu vitmålade soffbordet väntar antingen på att bli lägre eller på att bli barnbord i lekrummet...

I det där med "få ordning hemma" ingår också att få unna sig lyxen att pyssla mer än vad jag skulle hinna när jag jobbar och kommer hem med huvet fullt av jobb (är inte så bra på att lämna jobbet på jobbet om man säger så). Bland sakerna i min färdiga pysselkavalkad finns min stämplade tavla. När vi gifte oss (fem år sedani juli, var tar tiden vägen?!) valde vi precis som så många andra bland alla vackra sånger som betydde något för oss. "Ännu doftar kärlek" fick hur vi än stuvade om i programmet inte plats. Men den betyder något alldeles särskilt.


Texten stämplades med versalstämplar från Granit på gammalt loppislakan (efter att den breda spetsen sprettats bort den skall jag ha till något annat...). Jag ville ha texten lite ruffig och inte helt rak som kontrast till den finstämda texten och lät den även bli lite smetig på några ställen. Guldramen skulle egentligen sprayas vit, men även där gillar jag kontrasten, nu mot den vita väggen. Egentligen skall tavlan hänga i sovrummet, men när jag stuvade om lite i vardagsrummet hamnade den på en ledig krok.
Teckningen bredvid, "Den glada mamman" är ritad av Emilia. Upphängd på en galge med hjälp av två trätvättklämmor (just nu sprutar vår konstnär ut alster och alla skall hängas upp, då gäller det att ha flexibla lösningar). Inte heller den var tänkt att hamna där (kroken är så ful), men det var ganska sött ihop så våra två alster får hänga där ett litet tag.


 

Hälsningar Cathrin

20 kommentarer:

  1. Hej Cathrin!
    De små konstnärerna verkligen sprutar ur sig alster när det väl kommit igång och emellanåt tror man nästan att man kommer begravas i mångden av alla dessa =)

    Vad fin din tavla blev och med ett budskap som står er kärt blir det så mycket mer.

    Hoppas du hinner med en gnutta av allt du vill...

    stor kram Emelie

    SvaraRadera
  2. Godmorgon
    Kul att få se lite av ert vardagsrum vilken fin soffa och matta ni har och det om målade soffbordet likaså. Jag tycker det är fint med de höga benen tycker annars att soffbord oftast är lite för låga så man måste böja sig över.

    Visst är det härligt med barns teckningar, vi har hela kylen full med teckningar sedan har de fått en varsin pärm där de kan håla och lägga in favoriterna. För det går verkligen inte att spara allt som görs varje dag.
    Jag har faktiskt också köpt de stämplarna än så länge är det bara barnen som har använt dem. Din tavla blev verkligen fin och personlig kul med något som för med sig fina minnen.

    Jag önskar dig en trevlig dag
    Kram Mia

    SvaraRadera
  3. Men åhh vilken bedårande tavla du har gjort, superfin!! Texten är så fin oxå...

    Njuut den sista tiden hemma nu!!!

    Kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Visst ska du njuta av din tid hemma, det går så vansinnigt fort! Nu är ju bästa tiden solen lyser och man får massa energi!
    Fin tavlan blev, vilket tålamod du måste ha!
    Visst är de underbara alla fina konstverk man får, svårt bara att veta vad man ska göra av dem... Smart som du gjort!
    Ha det bäst!
    Kram Mimmi

    SvaraRadera
  5. Jag gillar, oj vad jag gillar!
    Stilen på tavlan och texten förstås.
    Ser behagligt ut i ditt vardagsrum!

    Tror jag det att du vill njuta!
    Gör det i massor=))
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  6. Så fin tavla du har gjort. Passar väldigt bra där.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  7. Hej Vännen!
    Vad fin den blev tavlan! Jag tycker den färgen på ramen passar jättebra mot den vita väggen.

    Vilken bra idé att hänga upp din lilla konstnärs alster med klädnypor på galgen:)

    Passa på att njuta riktigt ordentligt av den sista mammaledigheten nu:)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  8. Fin tavlan blev!
    Här köpte jag en teckningsbok till dottern i julklapp. Tanken var att hon skulle måla en del av sina teckningar där, men hon lyckas glömma av den så vi får fortfarande lösa teckningar i mängd!:)
    Njut av den sista tiden hemma! Kanske blir det inte fler gånger.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Hej! Vad mycket trevliga inlägg sedan jag var här sist! :) Tavlan blev ju jättefin, teckningar av barnen kan det bli mycket av..! Det är kul,och värt att spara på, men ibland är det svårt att få dem att passa in, liksom. Har en egen vägg till barnens grejer i hallen hos oss.
    Boken som du visade var också jättefin!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  10. Hej Cathrin.. Så underbar tavla!!

    Jag som du förtår inte hur man ska hinna med pysslet nu när man börjat jobba..Kvällarna vill man ju ägna åt barnen..suck..Men det ska nog bli bra..:)

    Varmaste kramarna Elin

    SvaraRadera
  11. Va fin tavla du gjort, kul med texten att den betyder nåt för er båda!
    Ja tiden springer från en allt för fort, hoppas du hinner med det mesta du vill...Man börjar "ledigheten" med oh jag har all tid i världen och sen rätt som det är så har den bara försvunnit! Ha det bäst! Åse

    SvaraRadera
  12. Njut av den sista tiden hemma nu.
    Tavlan är verkligen sååå fin.
    Ha en fin dag.
    Kram Lina

    SvaraRadera
  13. Förstår precis hur du känner - det är så mycket man vill hinna! Hoppas du kan njuta ordentligt av din sista "lediga" tid.

    Vilken vacker tavla, sååå fin!!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  14. Jättefina tavlor. Super bra idé med en hängare att sätta upp ombytliga alster på.
    Sångtexter på pränt är fint tycker jag. Jag har en tanke om en textrad på drivved, vi får se hur det blir med det. Kanske har jag frågat dig tidigare men gör det igen. Vad har du för sorts kamera? Jag ska köpa mig en systemkamera nu och behöver alla sips jag kan få. Mattssons fotohus ska visst vara bra eller har du någon annan du kan tipsa om. Tack på förhand. Njut av de sista veckorna på din föräldraledighet, livet tar inte slut, jag lovar det blir bara bättre och bättre:)

    SvaraRadera
  15. Jag tycker helt klart att den fina ramen ska vara guldfärgad! Med vitt skulle den nog smälta in för mycket i väggen, med guld blir det också en sirlig kontrast till de raka bokstäverna.

    Jag har inte ännu påbörjat mitt silversprayprojekt.. både pga av väderleken och för att det har kommit lite andra projekt emellan.. men jag lovar att återkomma i frågan!

    SvaraRadera
  16. Hej! Kul att du tittat in hos mig så att jag hittade dig. Mysig blogg! Tavlan blev sååå fin. Förstår att du vill hinna mycket innan du skall börja jobba igen. Passa på och njut av dina små, tiden går såååå fort. Ha en bra dag! Kram Lotta

    SvaraRadera
  17. Ja, visst är det fint med dörrar! Kul att vi delar passionen! Min mormorsfilt är klar och hänger på gungstolen (finns på bild på bloggen). Längtar bara efter ett nytt virkprojekt men måste skaffa lite garn först!
    Vad fin din tavla blev!! Trevlig idé!
    Ha en fin dag!
    Kram
    Ellinor

    SvaraRadera
  18. Vilken ljuvlig tavla!!! Verkligen en fin idé, jag tror jag ska anamma den och trycka mannens och min sång på en bräda - tack för idéen och inspirationen!!! Hoppas solen lyser på dig :-) KRAM

    SvaraRadera
  19. Vilken jättefin tavla med underbar text:) Min dotter är femton men jag minns hur det levererades teckningar varje dag!! Njut av tiden du har kvar hemma!! Hoppas nu du får många soliga dagar innan plikten kallar.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  20. Vad roligt att du tittade in till mig så jag hittade till dig. Tyvärr kan jag meddela att det är nog vanlit att man har en hel del som aldrig blir gjort jag har en lång lista med saker jag behöver eller borde göra, som någon har sagt, något i varje rumm härhemma......

    Ha det gott
    Kram Anna

    SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...