fredag 12 mars 2010

Never ending story...


Vad gör man mitt i natten när man blir väckt varannan timme ungefär och har hopplöst svårt att somna om varje gång? (Barnen är inte sjuka för en gångs skull, utan det är mer mardrömmar, nappletning, kalla fötter och annat  som ställer till det.)
Jag ägnar mig så klart åt att köksdrömma. Det har inte hänt särskilt mycket rent praktiskt i köket sedan jag började mina drömmar. Ett par nya hiss/rullgardiner har åkt upp men annars är det samma gamla kök.

I gårkväll ägnade vi lite tid åt vår ekonomi. Dag skall gå på sin halvårslånga föräldraledighet när jag börjar jobba 1 april. Vi har mörkat lite och inte velat ta tag i ekonomin tidigare och nu visar det sig att han knappt får ut hälften av vad han får i vanliga fall. Det skall absolut inte ställas mot vad vi får av att han får vara med sina barn, det är inte så jag menar. (Och nej, vi har inte sparat för detta tillfälle, inte till kök i alla fall.)


Mina högflygande köksdrömmar får alltså vänta. Ingen diskussion. Men i natt började jag fundera lite i alla fall på vad det skulle gå på att byta ut golvet också... Är det verkligen så himla krångligt att lägga nytt under skåpen som Dag tror? I morse började jag rycka i listerna under skåpen för att kunna kika in. Oscar trodde det var en ny lek så jag fick sällskap i att ligga i magläge och kasa runt på kökgolvet. Undrar vad grannarna trott om de kikat in...

På Hem och Villa mässan förra helgen tittade jag för första gången på ett SMEG kylskåp och jag måste säga att jag faktiskt blev lite besviken. Trodde det skulle kännas mycket mer gediget. Det var mycket mer "plastigt" än vad jag tänkt mig. Snyggt var det i alla fall och jag hoppas ingen som läser tar illa upp. Med rådande ekonomi lär det ju ändå inte bli ett sådant här hemma... :)


Vårt mål är ändå att fräscha till köket så mycket det bara går för så lite pengar som möjligt. Det borde väl gå med lite god planering? Och förmåga att prioritera (det är inte min starka sida och framförallt inte mitt i natten). 
Först ut nu är i alla fall att kunna bestämma oss för nyans på luckorna och få iväg dem till målarfirman. Kökssoffa var lite klurigare att hitta, vi måste ha en rätt liten och så skall den ju vara svart... Köksdrömmarna kommer alltså att fortsätta. Fast det är ett rätt okej tidsfördriv om nätterna när man inte kan sova :)

I brist på egna fina köksbilder frossar jag som vanligt i kök från Country Living.

Ha en fin helg allihopa! Kom ihåg att hålla drömmarna levande... ;)


Hälsningar Cathrin

15 kommentarer:

 1. Att drömma är ju halva nöjet, så var gör det då om man får drömma aningen längre... :O) Det blir säkert toppen sen när allt är klart!
  Skön helg! Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Ja drömma är ju inte förbjudet vännen, och det gör vi nog alla tokiga bloggisar, hihi...

  Jättefina inspirationsbilder du visar, man blir ju helt sjuk vad mycket fiiint det finns!! Suck...;-)

  Ha en fin dag!

  Kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Jag och syrran håller på med en renovering av hennes lägenhet variant billigare.
  I den renoveringen ingår köket.
  Så det blir klickgolv, nymålat kakel och väggar.
  Måla luckor för ett ljusare intryck.
  Det går att göra billigt men det beror förstås på vad man vill ha.
  Vi har sagt att om man inte kommer in under alla skåp så får det bli golvlist runt köket för att dölja mellanrummet=))

  Det låter ju inte kul med Smeg, det har tillhört en av mina vill ha saker!

  Tror du kommer att hitta en bra lösning!
  Bara du får klura lite*fnissar*

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Man ska drömma och du kommer nog att få ditt kök så småningom och då vet du exakt hur du vill ha det. Annars får du väll bjuda in alla som läser din blogg och sätta dem i arbete :) Alla verkar ju så händiga!

  SvaraRadera
 5. Jag förstår precis vad du menar! När jag går runt i lite halvdvala mellan barnens rum och vår säng så har jag konstigt nog oerhört kreativa tankar/drömmar. Planerar all möjlig renovering och inredning...

  Vi valde ju också att göra en "uppfräschning" av köket istället för att byta ut skåp och vitvaror. Har skrivit endel om det i bloggen men inte riktigt visat bilder... är på g men svårt att få till någon gång när det ser något sånär iordning ut... alltid ligger det några kladdiga skedar, haklappar etc på bänkarna. Hur som helst så är jag jättenöjd! Vi satte panel så att skåpen ser platsbyggda ut, lämnade in luckorna som blev vita och drog ner innertaket så att det nu är ruffigt vitmålat planktak. Sedan satte vi panel på en hel vägg och nya lister. Gjorde stor skillnad men gick bara på några tusenlappar. Sprutmålningen av luckorna kostade mest.

  Hoppas du får en riktigt härlig helg! Kram

  SvaraRadera
 6. Tur att drömma är gratis!:)
  Här har vi haft fördelen av att maken haft oregelbundna tider, så även om han jobbat heltid, så har han träffat barnen nästan lika mycket som jag utan att ha föräldraledigt. Nu har ju inte alla denna fördel, men jag tror ändå att det är viktigt att båda tar del i samvaron med barnen. Maken hade en helt annan förståelse för min situation då han varit ensam hemma med sonen.
  Köket går säkert att få fräschare för ganska billig kostnad, men det är klart att det även handlar om prioriteringar. Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Låter mycket bättre att fundera ut köksrenoveringsplaner när man inte får sova mitt i natten. Jag är specialist på att börja tänka katastroftankar då, tex om detta jobb jag nu sökt.. och sedan på morgon förstår jag inte hur jag kunnat inbilla mig så mycket knäppt.

  Jag tror nog att man kan göra en hel del i köket utan att det behöver kosta massor. Ibland läser man ju i flashiga inredningstidningar om folk sm renoverat kök för typ 500 000 kr.. och man undrar hur de tänkte? Och lagar de verkligen så mycket mat att det blir rimligt...?!

  SvaraRadera
 8. Det är en himla tur att det är gratis att drömma! Är ju i badrummet och drömmer... ett badrum som fått ligga på is i fyra veckor pga sjukor... Under tiden har jag hittat tokdyra kakel och blandare... Stor chans när man är föräldraledig...
  Jag förstår er så väl!
  Stor kram Mimmi

  SvaraRadera
 9. Oj vad jag har legat och funderat om nätterna men sällan inredning utan om katastroffer som kan drabba min familj, låter mycket trevligare att drömma om kök! Ha en skön helg! Åse

  SvaraRadera
 10. Kikar in och önskar dig en skön helg och nattsömn.... Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Jag känner igen det där... När jag inte kan sova brukar det bli mycket planering och många idéer! De flesta genmförs aldrig, men tankarna är kul så länge de varar..!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 12. Härlig aköksdrömmar - men du hinner bara drömma lite mer:-)

  Kram Maud

  SvaraRadera
 13. Skönt att höra att det är fler som sovit dåligt Tur att man kan drömma när man är vaken också, det bästa är att du själv kan bestämma vad drömmen skall handla om.
  Hoppas att du får en trevlig helg och kan sova ikapp.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 14. Ja, ibland är det lika bra att drömma sig bort lite. Snygga bilder.:-) Stina

  SvaraRadera
 15. Känner igen det där :-) Vi är inne på en lång föräldrarledighet så det är ett bra tag kvar innan båda är tillbaks till jobbet, vilket innebär ett bra tag kvar innan vi har mer pengar att lägga på saker. Precis som du skriver så är det ju såklart värt att vara hemma med barnen, båda två, men drömma kan man ju, och det gör vi ofta :-D Senast igår kom vi fram till att ja, det är lite kärvare nu, och 10 min senare satt sambon och spanade bilar i en tidning, haha :-D

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...