onsdag 17 mars 2010

Kuddvirkning enmasse

Söndagskaka blev lyckad, men tog slut väldigt fort... "Tur" vi har ett kakmonster som kräver att få baka titt som tätt. :)


Symaskinen är fortfarande inte åtgärdad. Vilket resulterat i två virkade kuddar och ännu en på väg. Jag virkar dem i samma ljusblå garn men har lite olika modeller på dem. Den här är bara virkad "rakt upp och ner" medan en är en stor mormorsruta, en är den där med knapphål som jag nämnt tidigare (letar fortfarande knappar till den). Virkade kuddar har visat sig ha den fördelen att de inte blir skrynkliga när någon knölar ihop dem och sitter, lutar sig och har huvet på dem i soffan.
(Kan ni tänka er att det finns de som tror att soffkuddar är till för något annat än vara fina?!)

När jag nu tittar på bilden ser jag att jag missat en maska. Typiskt...

Kuddvirkning går också fort och är dessutom en utmärkt syssla att ägna sig åt när man njuter solsken i trädgården. (Vår uteplats är i söderläge och skyddad från blåst och jag sitter väl påbyltad, men ändå, det är helt fantastiskt.)
Just nu är Dag i full färd med att sätta upp våra hissgardiner som ersätter de anskrämligt fula persiennerna vi haft sedan inflyttningen. Det är läskigt hur hemmablind man blir, men nu är det bättring på gång. Det måste vara våren som gör att vi orkar ta tag i flera sådana här gamla "surdegar" nu.


Välkommen vår!!!

Hälsningar Cathrin

9 kommentarer:

 1. Jag har idag varit och köpt tyg till nya kuddar, men nu blev jag sugen på att virka en också!:) Hur har du "sytt" ihop dem? Jätte fin är den och här har jag samma problem med kuddarna. Jag puffar dem och maken och barnen knölar till dem!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Va smart med skrynkelfria kuddar, det verkar finnas "sånna där" människor lite överall. Här finns till och med små kuddhulliganer som använder dem till att leka inte stöta vid mark i hela huset... Det gäller att ha hållbara kuddar:)
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 3. God morgon min vän!
  Jag gillar kudden!!!
  Vad fint med blått mot det grå.

  Vad skönt det låter att kunna sitta ute.
  Förvisso påklädd men vilken njutning ändå.
  Solen ger verkligen energi!
  Härligt att hissgardinerna kommer upp.
  Det är något med den här tiden som gör att man får fart.
  Jag rensar,möblerar om och kommer i fatt på "att göra"listan som mest just när våren börjar.

  Hoppas att du fyndar på din loppisrunda!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Men åh vad söt kudde, vad duktig du är att virka!! Är så imponerad av alla kreativa bloggerskor out there!!:-)

  Ha en fin dag!

  Kraam Sofia

  SvaraRadera
 5. Kudden ser så söt ut underbar blå färg, måste prova virka det. Hur har du sytt ihop den? Jag kommer inte att ha tillgång till symakin i en månad så då blir det till och virka istället. Men det måste bli små projekt eftersom vi kommer att resa runt.
  Ha det bra
  Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Å så fin kudde! Härligt med ljusblått! Blir riktigt nyfiken på mormorsrutekudden också! Och så vill jag såklart veta hur du har gjort med öppningen eller om du sytt i hop helt o hållet...;-) Hihi, hoppas det är ok om jag härmar;-) Du ger alltid så himla bra inspiration! Tusentusentack Cathrin! Kram

  SvaraRadera
 7. Hur underbart är det inte att du kan sitta ute i solen! Att ha en altan! Att kunna virka fina fina kuddar! Att ta ta i surdegar!
  Vill kunna sitta i solen på en altan och virka kuddar medan mannen tar tag i surdegar...MEN vi har inte haft sol i dag, vi har ingen altan ännu, jag kan inte virka och surdegarna jäser...
  Olika falla livets lotter! *ler*
  Stor kram Mimmi

  SvaraRadera
 8. Ja, du vet herr Fräken tycker att det börjar bli väl trångt i soffan med alla kuddar...!! Va, vad är det för sätt? Snart får han skaffa sig en fåtölj att sitta i ;-D
  Härliga kuddar och det är imponerande att du virkar på löpande band! Jag kanske ska ta tag i min virkade matta igen.. var på en loppis förra helg där det fanns påsar med färdiga tygremsor, och jag ångrar så att jag inte köpte.. hoppas att de finns kvar nu till helgen!!

  SvaraRadera
 9. Så fin!! Hoppas att du visar dem alla en dag!! :)

  Ja det är vaktelägg kag visar på bilden!!

  Varma Kramar Elin

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...