söndag 14 mars 2010

Njut vår-sol!


Vilken morgon jag vaknade upp till! Efter en natt med mer sömn än jag fått på säkert ett år är känslan av strålande sol, glada barn och en trött men glad man obeskrivlig. Livet är helt enkelt bra!

I går blev det i och för sig ingen loppis, men det blev en riktigt njutdag med massor av saker gjorda. Em och jag tog en tur till pysselbutiken efter hennes dans och införskaffade både mer garn och färg plus lite barnpyssel. Lycklig mamma och en lycklig dotter gick därifrån. Ett stort fång tulpaner fick också följa med.
Väl hemma ägnade vi oss åt vårstädning i trädgården, bakade en kaka och bara njöt av att inte ha något planerat. Dagen i dag ser väl ungefär likadan ut. Nu måste väl ändå våren vara här!!! Kanskse skulle vi försöka oss på att fika utomhus idag. Lite av kakan från igår finns kvar...


Bilderna jag visar är från boken "The countrydiary of an Edwardian lady". En fantastiskt fin bok där Edith Holden illustrerat sina dagliga anteckningar från trädgården med vackra akvareller. Boken har jag fått av min farmor som inte längre finns, så boken är speciell för mig av mer än ett skäl. Under flera av de engelska fågelnamnen har farmor försiktigt textat de svenska dito med blyerts. Min farmor var väldigt vetgirig och läste engelska i flera år och var ganska stolt över att hon var så bra på språket. Däremot var hon inte särskilt intresserad av naturen, men bokens skönhet fick nog även henne att fastna för den. Jag är väldigt glad över att hon valde att ge boken till mig och jag kan nästan höra hennes röst när bläddrar i boken.
Hoppas ni alla får njuta vårsol idag!!!

8 kommentarer:

 1. Det är fantastiskt att ha saker som minner om de man älskar! Boken är helt underbar i som den är men för dig något extra.
  Här dröjer det innan vi kan vårstäda någon trädgård... snö, snö och åter snö!
  Hoppas att ni kan njut av en fika ute, det är så härligt när man kan flytta ut klaffekoppen och få sol på näsan!
  Stor kram Mimmi

  SvaraRadera
 2. Sådana minnessaker är extra mycket värda.
  Ha en härlig dag idag! Här blir det också lugnt, kanske lite bak och pyssel. Säsongens sista bandymatch ska också spelas.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt att du sovit ut!
  Och att solen skinit hela helgen!
  Känner hur energierna börjar vakna minst sagt.

  Vilket minne från din farmor.
  Sånt är ovärderligt.
  Och viktigt på något sätt.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Så skönt att du fått sova man orkar alltid lite mer då! Lite rens skulle nog behövas här hemma också, men jag orkar inte riktigt just nu... Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar bok! Visst är det härligt med så starka minnen att man nästan kan höra deras röst. *ler* Tänk vad våra minnen kan hålla vid liv.

  Låter som ni haft en alldeles underbar helg, utan måsten och mycket njut! Jag önskar att jag också hade en trädgård att röja runt i...

  Du får fortsätta dina köksdrömmar så drömmar jag om jordiga fingarar...=)

  kram Emelie

  SvaraRadera
 6. Hej Vännen!
  Det låter som du haft en riktigt skön helg:)

  Vilken ljuvlig gammal bok du har efter din farmor, underbara bilder, fint oxå att hon skrivit till de svenska namnen under de engelska:)

  Ha det gott,

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig bok..Och det låter som att din farmor var härlig. Jag inhandlade också tulpaner igår. Det är så härligt att ha en bukett hemma...

  Kram Anne

  SvaraRadera
 8. Vilken mysig bok och härligt minne! Och låter som ni haft en toppenhelg :O)
  Kram Mia

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...