tisdag 9 november 2010

Vinterpynt

Med det vädret vi har nu är det inte alls svårt att förstå att julen bara ligger ett par futtiga veckor (okej, mer än ett par, men ändå) bort. Och vad är några veckor när man har mycket att pyssla?
I morse var världen vackert frostad även här i södra Sverige och det bet rejält i kinderna.


När jag for runt med sprayfärgen i går passade jag även på att sno ihop en liten enkelt krans av äppelkvistar som fick sig ett par varv med färgen. Idag hade färgen härdat och kransen fick ett brunt och vit band och lite grönt. Det är alldeles för mörkt hemma nu för att ens fundera på att fota, men blir jag nöjd visar jag kransen, för det var väldans enkelt och blev riktigt fint.


Förra året, när jag hade lyxen att gå hemma plockade jag in naturen i princip hela året och julpyntet - förlåt, vinterpyntet - hade definitivt en naturlig touch.
Riktigt samma tid har jag ju inte nu, men jag tror att det blir lite samma tema här i år. För hur mycket jag än irriterar mig på mossan när den sprider sig i gräsmattan, lika glad blir jag av att kunna ta in stora härliga mosstussar. Kanske blir det en mosskrans också, innan det blir jul på riktigt?

Det får bli dagens tips - mossa är väldigt vackert att dekorera med, gör mossbollar, kransar eller lägg i en liten terrin.

7 kommentarer:

  1. Här snöar det idag och jag hoppas att den inte blir kvar. Hade ju tänkt plocka lingonris!:( Mossa har vi också i gräsmattan och nu efter ditt inlägg, så kanske jag ska vara glad över det!:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Mossa är härligt!
    Fast nu ligger det ett jobbigt vitt täcke över mossan och gör det liiiiite jobbigt att få tag i det härliga!
    Tack för dina sympatier!
    Å japp det är fortfarande synd om mig ...
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Väldigt fint!!! Hos oss har det snöat hela dagen. Min lilla tjej frågade om hon skulle få öppna första luckan (adventskalendern) idag...
    Ska nog oxå ta och "vinterpynta" lite :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Enkelt och snyggt!
    Kan vara något för mig=))
    Gillar när det ser avskalat ut på något sätt.

    Här har kommit snö i massor!
    Förvisso tror jag inte att det kommer att ligga kvar men ljusare blev det och snön fick mig att längta efter glimmande adventsstakar.
    Ganska härligt med vinter ändå=))

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  5. Jepp det skall jag göra! Passande enkelt när det råder tidsbrist ;O) Snö har vi också fått rätt mycket inatt. Såå mysigt!
    Kram Mia

    SvaraRadera
  6. Blir jättenyfiken på din krans, ser framemot en bild :) Jag har en gammal stol i trädgården klädd i mossa, tycker precis som du att mossa inte är kul i gräsmattan men ack så fint som dekoration. Ha en bra dag! Kristina

    SvaraRadera
  7. Hej
    Tack snälla för fin kommentar om mina askar. Vad mysigt med mosspynt. Vattnar du mossan så den håller sig grön?
    Kramis

    SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...