söndag 14 november 2010

Namnsdagsbak


I dag är det Emilias namnsdag. Dagen till ära har det bakats nästan hela dagen i går. (Inte riktigt bara därför, men det är ju en anledning så god som någon.)
Och jag har en eminent hjälpreda. Lite mer blir det allt att städa upp efteråt, men det gör faktist inget. Det är himla mysigt att baka tillsammans. Minns själv hur gott smeten brukade smaka när jag fick hjälpa min mamma. Och att få slicka rent bunkar och slevar verkar ha samma dragningskraft på Em. :) Turligt nog verkar jag själv ha förändrat smak, jag vill hellre spara så mycket som möjligt till själva kakan.


Äppelkakor, äppelmuffins och en riktigt kladdig chokladkaka blev det av bak-kalaset. Som alltså skall avnjutas idag när gästerna kommer.
Och vet ni vad, jag fick fakitskt Dag att sätta upp ramarna som blivit klara! Är riktigt nöjd med resultatet också. Så ett litet tag får de nog sitta uppe. Innan jag tröttnar... Fotoväggen på ovanvåningen är fortfarande inte klar, men lite måste vi ju ha kvar att göra nästa helg också. ;)

Trevlig söndag!

6 kommentarer:

 1. Mysigt att baka tillsammans även om det blir lite extra städning efteråt!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Javisst är det mysigt att baka tillsammans, och sen få slicka skålen också :O)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Hhade mycket att hinna läsa ikapp i din blogg idag, eftersom jag visst inte hunnit läsa så mycket bloggar på senaste tiden. Men jag blir alltid lika glad av din :-) Min dotter är ju 4 år, och det som fascinerar mig när vi bakar är hur duktig hon är. Jag mäter så noga, men när hon för göra själv och det blir ungefärligt, så smakar ändå kakan alltid lika gott... Ibland säger hon att hon vill bli kock när hon blir stor. Kram!

  SvaraRadera
 4. mysigt ni verkar haft det tillsammans :)

  Ha det fint
  kram

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att baka tillsammans, vad söt hon är din lilla hjälpreda:)

  Ha en bra dag Cathrin!

  kraam Jenny

  SvaraRadera
 6. Det ser väldigt ordnat ut på bilderna iaf! Och jag får Lotta på Bråkmakargatan-feeling av bilderna. Mysigt! Kan ni slänga ihop ett par påsar lussekatter och skicka hit? ;-D

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...