måndag 22 november 2010

Snöflingor och pulsvärmare


Pysselhelgen som kom av sig. Så kan min helg beskrivas.
Jag åkte på en dunder förkylning med feber, hosta och hela kitet. Rätt mycket tid har tillbringats i soffa och säng. Men lite har jag ändå hunnit med. Fast det är attans så trött man blir av en rejäl dagisbacill. Hade nästan glömt bort det. Och det är frustrerande. Nästa helg är det inte bara första advent, vi har en födelsedag (iofs ojämn  och utan större ståhej) att ordna med och huset är långt ifrån advents/födelsedags fint. Så nu gäller det att fokusera på det som är viktigt. Och det är väl kanske inte om det ligger en dammtuss mer eller mindre i ett hörn, eller om allt pynt hamnar precis på rätt ställe. Egentligen.
Virkning är en aktivitet som går utmärkt att förena med soff- och sängläge. I helgen provade jag på att virka lite pulsvärmare/torgvantar eller vad man nu kallar dem. Som vanligt kastade jag mig på projektet utan mönster men inspirationen hämtades bland annat hos Anna. (skulle någon mot förmodan vilja veta hur jag gjorde kan jag utan problem skapa ett  "mönster", för de var superenkla att göra). Emilia är jätteintresserad av vad jag virkar och vill helst ha allt jag gör. Oavsett vad det är. I det här fallet ville hon absolut ha sitt eget par, så det var bara att fortsätta virka. Och hennes blev faktiskt sötast. Mina blev lite stora, därav rosetten. Som naturligtvis krävdes även på de i storleken mindre.


För att möta min pysseltokiga dotters önskemål (hon har rätt många :) ...) klippte vi snöstjärnor i söndags. Den lilla snö som föll här för ett par dagar sedan lämnade inga större spår, men den här sorten är lite mer beständig. :) Jag är ingen snöälskare, snö kan möjligen få ligga i skidbacken eller i en vacker vinterskog när man har gott om tid för promenad, men i vardagen här i Skåne blir snö bara blaskig och grådaskig. Men även jag måste erkänna att ett vackert snöfall är en stämningshöjare.


En annan favorit så här års är pepparkaksfilmjölk. Men inget fusk med att köpa färdigblandad. Jag och barnen bryter kakor rätt i filen. Mums!

5 kommentarer:

 1. Vad tråkigt att du blev sjuk när du var så pysselsugen!
  Jätte fina handledsvärmare du virkat! Har mönster på sådana och skulle gärna testa och göra sådana jag också. Kanske i en framtid att jag får tid till detta!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. ja det var inte mycket snö som föll inte :P var helt uppjagad här hemma för att det snöade och min fantasi började att vandra iväg på direkten. Tänkte att jag kanske kunde åka pulka med lillasyster redan men NEJ, så tråkigt men jag får väl äta upp mina ord sen när det väl kommer mer.
  Tråkigt med förkylning :/ hoppas du kryar på dig ordentligt nu då

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. När jag ser sånt där så kan jag inte låta bli att tänka på hur mycket det finns som jag skulle vilja lära mig.
  Sticka,virka,brodera och massor av andra saker=))
  Fina är dom verkligen!!

  Hoppas att du får vara frisk nu.
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Så trist att bli sjuk mitt i pysslandet! Hoppas du kryar på dej fort. Här har det varit segt men båda barnen har återfått energin, det är bara jag kvar nu som segar på ;O) Jag har också en pysseltokig dotter, som hela tiden önskar att vi skulle pyssla nåt... Skall sätta henne att klippa snöstjärnor ikväll :O)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Aj, dunderförkylning, vilen osis. Skräm bort den :)

  Åh vad härligt med lite "äkta" julpyssel, klippa snöstjärnor, det är ju verkligen "back to basic", att verkligen göra något helt själv utan massa mallar, stansar, stämplar, och det blir ju så fina mönster! Jag klippte faktiskt nyligen i papper också, några små blommor som skulle vara till paketdekoration (alltså inte de stansade som jag visat i bloggen).

  Va, finns det pepparkaksfil?! Klart det ska vara äkta pepparkakor i filen, det är ju gott!

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...