fredag 26 november 2010

Adventspiffat och enkelt julpyssel

Fläckarna på fotot är snöflingor som envisas att bara falla och falla...

Så var huset färdigt för advent. Ja, tyvärr inte på det där gammaldags fina sättet med såpade golv och rent i varenda vrå. Men hjälpligt rent är här och det luktar gott med en försmak av jul. Jag kan pricka av levande ljus, mossa, glögg och hyacinter. Och saffran. Blandat med kokos. Egentligen skulle jag göra saffransbiscotti till kalaset i morgon. Men när jag står där, redo att blanda ihop allt och redan har påbörjat att smälta smöret så ekar det lustigt tomt i burken där bakpulvret skall vara. Det tog ju slut sist... Så det fick bli kokostoppar med saffran. Får se hur det smakar. Har hört att det skall vara jättegott och det var ju en rätt okej räddning i alla fal. Får se om jag hinner iväg till affären i morgon. Är rätt sugen på att göra biscotti. :)


Idag har jag varit hemma med en liten sjuk en igen. Och även om det inte är så roligt med små sjuka barn så blir det lite pysseltid. Hos Walter & Co (som gör de fina zinkhusen) såg jag en så fin toffs så jag kunde inte låta bli att försöka göra min egen. Tyvärr ansåg Semlan att det där aboslut var en katttoffs. Och lekte som en liten kattunge med toffsen, gamla tanten, så den är rätt ruffsig. Men ganska fin. Den hänger tillsammans med ett ståltrådshjärta klätt med spets och ett litet hjärta i fattigmanssilver på en krok i hallen. Julpiffat och klart! :) Och superenkelt. (Är ju som jag skrev tidigare väldigt inne på snabbpysslade saker.)

Tänk att det blev en vit advent! Helt otroligt. Jag smet förbi systemet på väg till stallet i kväll och tänk, de hade fått in en extra sändning av saffransglöggen igen. Känns som om det blir rätt mycket saffran i helgen. Är det någon som provat årets glögg? Hoppas den är god!

Nu väntar maken med vitt vin, ville bara titta in och önska er en fin start på adventshelgen!

8 kommentarer:

  1. Sugen jag blev på saffransbiscotti nu! Får nog försöka hinna göra det i helgen!:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Saffransglöggen är underbar! Har hunnit med ett par flaskor;-)

    Vilket fint hallpyssel du gjort! En sån där toffs ska jag nog också försöka mig på, superfin ju!

    Hoppas ni får en härlig helg! Kram

    SvaraRadera
  3. Har ännu inte köpt saffransglöggen... lär väl inte få tag på den nu längre... sen som vanligt :S
    Fin adventsstake du gjort. Hoppas du får en skön 1:a advent! Åse

    SvaraRadera
  4. Å-hum.. skulle inte ens vilja påstå att här är hjälpligt rent. Eh-hum. Jag skyller på att jag är i en skapande fas som brer ut sig överallt, och det är liksom ingen vits med att försöka städa innan det är klart. Hävdar jag iaf!!
    Fast en adventssljustake har jag ju lyckats få ihop. Och tänkt att ett hjärta med tyg runt om borde det också kunna bli!

    SvaraRadera
  5. Hoppas helgen har varit bra och att första advent blev riktigt mysig. Här är det inte ens rent. Har ändå adventspiffat lite och tänkte mig en skurning i morgon.
    Visst är det lustigt hur även gamla kattdamer kan få tokryck ibland. Tyvärr drabbar detta oftast soffan i mitt hus...
    Ha en bra början på veckan!
    Kram
    Ellinor

    SvaraRadera
  6. Halloj!

    JA, det är väl fördelen att man kan få lite egen pysseltid med. Känner igen mig för det var precis vad jag fick idag när jag var hemma med Maja. Vad fint din adventsljustake är. Förra året hade jag en ute ljusstake men det har jag inte hunnit med i år.

    Önskar dig en fortsatt fin adventsvecka!

    Kram Anna-Lena

    SvaraRadera
  7. Den tofsen hade verkligen fin patina ;) Tycker den blev jättecharmig!
    Saffransglöggen har jag inte provat. Tyckte det lät lite halvskumt med saffranssmak... men man vet ju aldrig. Kanske skulle testa ändå!

    Här är inte speciellt städat heller... Hade höga ambitioner innan helgen men helgens timmar räckte inte riktigt till. Eller jag kanske skulle säga att det prioriterades bort... Men vi hade en riktigt mysig helg, dammtussarna till trots!!
    Kramar Marie

    SvaraRadera
  8. åhh vilka juliga bilder :) skönt att hemmet är klart nu då :D

    Kram Malin

    SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...