torsdag 25 november 2010

Adventsfint med loppisfynd

Man skall vara försiktig med vad man önskar sig. Och med vad man beklagar sig över. Jag skulle aldrig gnällt över att jag blev sjuk och missade en massa pyssel. Eller skrivit om hur mysigt snöfall var. I tisdags ringer de från dagis, minstingen är sjuk. Bara att kliva upp ur sängen och bege sig iväg ut. Ut i snön. Som inte ser ut att vilja upphöra. Att få snö i Skåne i november två år i rad, det måste vara rekord. Men jag får ju snällt hålla mig inomhus, så härifrån är det rätt mysigt.
Oscar är pigg trots att han är rätt dålig (tack och lov för tvättmaskinen!!!) och lullar förnöjt runt här hemma. Jag är rätt trött efter en lång dag på jobbet i går så en hemmadag är helt okej. (Förutom att jag börjar bli lite stressad av att inget blir gjort på jobbet, men det är ju inget att göra åt.)


Jag hade med mig ett par hyacinter hem och de blev riktigt fina tillsammans med lite hjärtan på tråd i en gammal loppsikakform. Ett par mindre, ursöta kakformar blir perfekta värmeljushållare. Tillsammans blir de ett enkelt adventsstilleben. Duken är ett gammalt loppislakan som passar perfekt som duk. Den vackra spetsen på kortsidan är utåt rummet och blir riktigt pricken över i. Tänk vad mycket man kan hitta på loppis och återanvända till helt andra saker än de gjorde från början! Jag vill gärna ha vita dukar på vårt vardagsrumsbord (om jag har någon duk), det passar fint mot vår blå/gröna vägg och svarta pinnstolar. Den där väggen är jag dock lite ambivalent till. Har inte fotat och visat den så mycket, ibland är jag jättenöjd med att bryta av mot allt annat vitt, men ibland är den lite för påträngande. Och i väntan på att jag skall bestämma mig får den helt enkelt vara som den är.


Jag har också börjat fixa med årets adventsljusstake men den tänkte jag fota efter lunch när den unge herrn sover middag. Han är lite för förtjust i att agera fotoassistent. :)
Nej, nu är det nog dags för lite soffmys och kaffe-/blåbärssoppedax för mig och sjuklingen. En bloggande mamma är tydligen alldeles för trist. ;)

Ha det gott!

5 kommentarer:

  1. Åh jag har en likadan form i skåpet som användes flitigt då jag var liten. Kommer nog att ta ideen efter dig och göra lite advent fint i den.

    Kul att höra att kjolen gillades.Självklart får du låna en bild på kjolen från mig det är bara att välja vilken du vill från bloggen eller hemsidan.

    Hoppas att den lilla sjuklingen blir frisk snart och att ni andra klarar er.

    Kram Ma

    SvaraRadera
  2. Har råkat ut för samma sak flera gånger! Man ska inte säga sådant där!;)
    Fint du gjort!
    Hoppas nu att sjuklingen snart är frisk igen.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Åhh vad fint det blev med hyacinterna. Jag har tyvärr inte haft samma tid till loppisbesök denna höst och jag kan säga att jag saknar det. Finns inget roligar sätt att shoppa på=)Ha en majsig kväll/Annica

    SvaraRadera
  4. God morgon min skånevän.
    Vilken söt bild på liten!
    Hoppas att det vänder och friskheten är tillbaka snart.

    Jag tycker väggen ser lite häftig ut jag!
    (Säger hon som är livrädd för färg men jag tycker det!)
    Vilka söta kakformar!
    Dom gör sig perfekt som adventsarrangemang.

    Och jag tycker du ska snickra ditt eget bord, om du känner för det.
    Jag suckade åt min köksbordsgrej innan men det var enklare än jag trodde.
    Sen kanske det inte skulle bli godkänt av en snickare men vad gör det=))

    Tack goa du för dina fina kommentarer!
    Ler alltid=))

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  5. så fina fynd. aww det var en pömsig liten en :)


    pssst. Tävling hos mig om du är intresserad :P

    Kram Malin

    SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...