torsdag 14 oktober 2010

Torsdagsmys!


Våra egna äpplen är för länge sedan nerplockade från äppelträdet, men fortfarande kan man här och var se äppelträd fulla med äpplen i trädgårdarna. (Men snart är det nog över för i förrgårsmorse hade vi frost.) I år hade vi besök av äppelveckarlarven (tror i alla fall att det stavas så) och de flesta äpplen var oätliga. Förra året vid den här tiden njöt jag äpplekaka mest hela tiden. Det är jag fortfarande barnsligt förtjust i, men äppelmuffins är också en favorit. Helst nybakta och lite varma. Mums!


Till helgen får vi fullt upp, hela lördagen är full med trevliga aktiviteter för hela familjen. Jag är lite kluven till helger. Å ena sidan vill jag så klart umgås med familj och vänner, men efter en hektisk vecka (som den här) har jag egentligen inget emot att bara boa in mig och greja hemma. Det går oftast att införliva den närmsta familjen i det, men flera projekt behöver man få vara själv för att greja. Det är nog därför det känns som om saker tar sådan tid här hemma. ;)

Än är veckan i alla fall inte slut, fredagen är kvar att avverka. Men den ser rätt trevlig ut, så det blir nog inga problem. :) Nu tänker jag sätta mig i soffan med maken. Torsdagsmys är kanske något man borde införa? För oss är torsdagar bra dagar, då försöker vi vika kvällarna åt varandra. Rätt bra regel, när man som vi knappt ses annars. (Och jag kan säkert klämma in lite virkning i kväll också, snart är min filt/pläd ((en av dem jag påbörjat)) klar! I alla fall om ett par rutor till...) Äppelmuffinsen ovan är dock slut sedan länge. Men goda var de...!


Trevlig torsdagskväll på er!!!

Cathrin

5 kommentarer:

 1. Tack detsamma! Det låter som att ni har det mysigt!
  Lycka till med avslut av filt och ha det gott i helgen med all trivsel. Känner igen det där att saker tar så tid... Men då känns det kanske ännu härligare när det väl är klart?!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 2. Mitt tredje försök att kommentera, men internett är emot mig så nu önskar jag trevlig helg. :)

  Emma

  SvaraRadera
 3. Själv är jag inne i en period där jobbet tar alldeles för mycket tid och hemma har jag en tillfällig inneboende som gör att jag inte kan hålla på som jag brukar.
  Det slår mig att jag är enormt bortskämd med egotid!
  Vilket lyxproblem jag har=))

  Det låter bra med en kväll bara för er.
  Såna behövs ju också.

  Hoppas att du får en skööön helg fylld med det du vill/
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Håller med dig angående helgerna! Idag ska sonens klass ha disco och detta innebär att dottern ska dit en stund, hon ska hämtas, maken ska "vakta" mellan 20-22 och sedan hjälpa till att städa. Imorgon har vi bjudit hit vänner som hjälpt oss med vår köksrenovering, som tack för hjälpen, men på söndag är vi lediga!:) Ja, dottern ska på handbollsträning, men det är ju inte förrän halv sex!
  Ha en bra helg och lycka till med filten!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja varför bara fredagsmys? Nä tycker absolut att man kan ha mys vilken dag som helst! Ha en skön helg! Åse

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...