fredag 22 oktober 2010

Höst i hallen


I våras, när jag hade min allra värsta "virk-period" virkade jag sittdynor till hallen. Jag gjorde dem på samma vis som jag virkade mina mattor bara det att de då var lite mindre. Och gick snabbare att bli klar med (jag är ju så otålig så det är plus för pyssel som går fort och blir fint på en gång). Men sedan tog det längre tid att visa dem här på bloggen. Minst en sju-åtta måndader tydligen... :)


Alltså lagom till att jag nu gjort höst i hallen (fördelen med att jobba hemifrån är flera - att få tid till hemmafix på lunchen är en). Om jag hade fått välja hade jag lagt in ett helt annat hallgolv, men precis som med andra saker här i huset, när det nu är fräscht och relativt nygjort kan vi inte prioritera att fixa det före annat som är av mer "måste-göras" karaktär. Därför har jag ett ljusbeige klinker(?)golv i hallen.


Hallmöblemanget är från det stora varuhuset och det ville jag egentligen måla om så fort det kom innanför tröskeln. Men efter stora protester har den fått fortsätta vara trären. Det kan nog vara riktigt snyggt till mitt mörka stengolv (med golvvärme i, så klart...) i framtiden, så den får nog fortsätta att vara omålad. Varje familjemedlem har sin korg för vantar, mössor och allt annat som nu börjar behövas. Fast jag måste nog snart ordna ytterligare förvaring åt mig, min korg svämmar över av alla sjalar jag införskaffar.
I en av korgarna under sittbänken hade vi förr filtar till barnvagnen men där tyckte Semlan att hon hade det förträffligt (färdigbäddad kattsäng - kan inte bli bättre) så det har vi fått sluta med.

Idag blåser det som 17 här hemma. Lusten att ta sig ut till stallet och spralla runt med pållan är inte så där jättestor. Jag hade nästan hellre varit lat och softat med en god kopp te i soffan. Men det får jag väl tid över till efteråt. För hur mycket det än tar emot ibland för att ge sig ut i blåst (regn, snö eller storm) så är det ändå alltid så mysigt när man väl är där. Och hästarna ger mig en sån energi! Så jag skall sluta upp med att gnälla. 

Så, stallgöra, ridning och sedan te i soffan verkar det stå på min "fredags-göra-lista" i kväll.

Vad står det på din?

5 kommentarer:

 1. Sova...
  För jag ska på heldagsutbildning i morgon i "att stärka varumärket"
  Känner mig trött och omotiverad!
  Och det ska jag inte gnälla om hos dig och belasta dig med=))

  Jag tycker faktiskt att det ser fint ut med det ljusa golvet och möbeln!
  Och jag kan hålla med om att mot ett mörkt golv(framtiden) =))
  Sen gillar jag dina virkade sittdynor men som du vet kan jag inte ens virka en rak rad så jag ska inte testa!

  Hoppas att du får en kanonhelg med mycket mys!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Vi har ett liknande klinkergolv i vår hall och jag trivs jätte bra med det!:) Jag är mer missnöjd med vår klädförvaring i hallen.
  Här blir det en lugn kväll då maken jobbar, sonen ska på bandy och dottern ska sova över hos en kompis.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Soffmys med familjen och idol...
  Ha en skön helg! Åse

  SvaraRadera
 4. Fredagskvällen är snart över för min del. Lillkillen har precis somnat (verkar bli senare och senare) och jag är rätt trött.
  Jag gillar verkligen dina sittdynor. Hmmm... Blir ganska sugen på att göra något liknande. Har du sagt redan hur du gör dem? Eller har du lust att "hinta" lite.
  Ha det gott i helgen och hoppas att ridturen blev bra!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 5. Här har fredagen passerat och snart lörddagen också...
  Har tillbringat istort sett hela dagen ute i hällregn och tre grader! FY!!!
  Blåst har vi sluppit som tur är men nu ska det bli gott att mysa med go mat och sen film i soffan!
  Tycker att din hall ser jättehärlig ut, golvet är klassiskt och dina dynor är superfina!

  Ha en fortsatt fin helg!
  Kramar Mimmi

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...