måndag 17 maj 2010

Projekt no 398...


Ibland blir faktiskt mina projekt klara!
Som min lilla virkade sängmatta (okej, lilla och lilla, den är 1 m i diametern men den är klart mindre än den i Oscars rum). Har fått förfrågningar om hur jag virkar mina mattor och vilken stl jag har på virknål och lakansremsor. Så jag tänkte jag skulle visa hur mina lakansnystan ser ut. De hinner inte bli så stora, för att repa lakan är rätt trist och ganska trassligt. Så så snart jag får ihop lite att virka på virkar jag snabbt upp dem. 


Jag repar remsor om 0,5 - knappt 1 cm och använde en virknål i stl 8 den här gången (första mattan gjorde jag med stl 10 på virknålen). Jag virkar mattorna som spiraler och gör alltså inga luftmaskor när varvet är slut. Första varvet är tre luftmaskor och sedan gör jag sex maskor i maskan närmast virknålen. Därefter två maskor i varje. Sedan två i varannan. Och så två i var tredje och två i var fjärde osv. Något varv virkar jag utan att öka alls, jag gör lite på känsla. Hoppas ni förstår vad jag menar - annars; prova ändå. Man lär sig på sina försök... Jag har också medvetet valt att göra mina mattor lite "trasmatte" liknande. Mormor hade vävstol när jag var liten och när jag sov hos dem fick jag alltid sova i vävrummet. Så det är lite barndomsnostaligi för mig, de här mattorna.


Nystanen som ligger i trådkorgen ligger nu prydligt färdigvirkade ute i hallen. Två små sittdynor blev det. Riktigt fina och klart somrigare än de grå som legat där tidigare. Jag har försökt att fota hallen tidigare, men inte blivit nöjd med resultatet. Nu måste jag göra ett försök till, så att jag får visa upp mina dynor.



Hälsningar Cathrin

9 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder nästan så jag måste börja riva lakan och virka igen.
    Jag brukar riva lakanen då barnen tittar på tv då sitter jag med dem och får samtidigt lite gjort och alla är nöjda.
    Håller med dig om att man får virka lite på känn med mattorna för de blir lätt vågiga om man ökar för mycket.

    Önskar dig en härlig vecka.
    Kram Mia

    SvaraRadera
  2. Men jisses vad duktig du är på att virka, ujujuj, tänk om man hade den förmågan!!:-) Jaja, tur att man har en mor som kan sånt i alla fall, hihi...

    Må gott!!

    Kramkram Sofia

    SvaraRadera
  3. Hej Vännen!
    Virkbeskrivningar är rena grekiskan för mig men jag beundrar dig (och alla andra:) som behärskar detta hantverk!

    Vilken fin korg du har nystanen i!

    Ha en trevlig vecka!

    kraam Jenny

    SvaraRadera
  4. Vad spännande med sittdynor! De måste du ju visa;-) Hihi! Vad kul det är att virka med lakan förresten, det går ju så fort!

    Hoppas du har en bra start på veckan! Kram

    SvaraRadera
  5. Tusen tack! Nu måste jag definitivt prova. jag älskar dina mattor och dina färger :O)
    Kram Mia

    SvaraRadera
  6. Rivna trasor är barndomsminnen för mig med!:) Min mamma vävde många trasmattor när jag var yngre. Nu blev jag sugen på att virka en matta till vår lilla toalett. Vi har inte värmegolv där, så det blir lite kallt på golvet där utan matta. Är annars sugen på att köpa ett virkset från Frosta och virka en matta.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Hur fint som helst blir det när du höftar till dina mattor!
    Drabbas av ett sådant sug att lära mig virka när jag ser dina alster!
    Fast jag kanske ska lämna det till de som kan...

    Kramen Mimmi

    SvaraRadera
  8. Jag har sagt det förut, me njag måste nog säga det igen, jag älskar dina mattor. Ska ge mig iväg och leta gamla lakan någon dag framöver tror jag. Du har föresten fått en award av mig. Kram Denice

    SvaraRadera
  9. Ååå vad jag gillade den mattan, helt underbar. Vad duktig du är! Måste spara din beskrivning ifall jag skulle bli lite pysslig någon gång...
    Kram, Jenny

    SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...