onsdag 14 april 2010

Vår i trädgården


Idag har jag varit ledig. Och saker som var rutin och ganska tråkigt för två veckor sedan var idag så skönt att få ta tag i. När dessutom vädret visar sig på sin mest oemotståndliga våriga sida, ja då skall man helt enkelt inte klaga. Jag passade på att pyssla lite i min lilla trädgård och inser mer och mer hur mycket jag njuter av att få vara nära när det växer och gror.


Krukorna utanför entén blir bara fler och fler, men penséer (som är en favoritblomma) håller ihop gruppen ändå. Det är så praktiskt med krukor också, man kan flytta omkring dem lite som man vill. Jag som gärna ändrar både ute och inne behöver en viss flexibilitet (läs extremt ombytlig och förändringar skall göras NU)...


Glädjen i att se saker växa och gro och ha lite jord under naglarna verkar ha gått i arv. Emilia är helt med på noterna när jag vill gräva och greja i trädgården. Har jag bara lite uppgifter åt henne är hon hur nöjd som helst. Och roligast av all är ju att få en helt egen påse med frö.

Hälsningar Cathrin

8 kommentarer:

 1. Hej Cathrin!
  Vad härligt med trädgårdsarbete! Jag ser verkligen framemot det jag har framför mig... Tänk va, en egen liten gräsplätt. Det ska bli så roligt! Äntligen ska jag få bo i hus! Jippie!!! Fast jag måste nog erkänna att det inte riktigt gått in än. Jag och maken tittar på varandra och undrar stilla vad vi gjort. *ler* Men det kommer bli spännande, utan tvekan!

  Jag är ledsen att jag inte hunnit in hos dig på länge. Det har varit så mycket...

  Tusen tack för alla rara ord! Det värmer!
  stor vårkram Emelie

  SvaraRadera
 2. Ja jag älskar trädgårdsarbete. Då mår jag som allra bäst. Har skaffat en mängd fina miniverktyg till ungarna så de ska lockas med.

  Fina bilder!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad härligt det låter! Och så fina bilder!:) Här har vi haft lite regningt idag, inte alls lika fint som igår. Då får man inte riktigt samma lust att vara ute. Men jag hoppas solen snart är tillbaka!

  Ha en fin kväll!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Fina bilder! Härligt med trädgårdsarbete!:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så vårigt och fint hos er! Här regnar det just nu... igen!! Men längtar också efter att få börja påta i trädgården :O)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Vad fint det var med penseerna i den grönvita hinken. De tog lixom upp färgerna i hinken så fint!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 7. Vad härligt det låter med en egen trädgård :) och vad skojigt att emilia ville vara med ,


  Kramar Malin

  SvaraRadera
 8. Oj vad jag fick dåligt samvete nu... det blir till att köpa fröer i morgon! Stora dottern tjatar hål i öronen på mig :)
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...