fredag 23 april 2010

"Från kök och visthusbod"


Jag och mina glasburkar... Nu tänkte jag dra upp dem igen. För det är en förälskelse som inte vill ge sig. Det börjar bli ganska trångt i köket och nu ser jag mig om efter nya användningsområden. Tur att möjligheterna är oändliga. :)
I helgen när jag och min mamma var ute och loppade fastnade jag vid en hög "Husmodern" från 1923. Vilka tidningar! Två fick följa med mig hem. Vet inte riktigt vad jag skall ha dem till, men åh vad de väckte ha-begäret. Och de är riktigt roliga att bläddra i. All från annonser till till artiklar om "sommarhem för husmödrar". Jag läser och förundras. Roligast av allt är nästan deras matsedelsförslag. De lämnar olika förslag; ett för det "välbärgade hemmet" (för ca 10 personer) och ett för det "mindre bemedlade". Kanske något att göra om en matsalstol med, à la Hannis?


Men tillbaka till mina glasburkar. För vad hittar jag om inte några rader om dessa godingar. Något jag dock inte tänker prova på - inlagda grönsaker känns inte som något som skulle gå hem vid matbordet hos oss.... I mina burkar finns det för tillfället mest kakor. Visst låter det som en bra idé inför den stundande helgen?

Önskar alla en fin helg!

Hälsningar Cathrin

7 kommentarer:

 1. javisst är det så! Glasburkar kan man aldrig få för många av;-)

  Vad intressant att läsa om fjärilar där i ditt förra inlägg! Funderar på en budleja! Men hoppas i alla fall att några fjärilar hittar mina lavendelplantor:-)

  Hoppas ni får en riktigt härlig helg! kram

  SvaraRadera
 2. En förälskelse ska man inte förneka! Den måste få ta plats!
  Gillar dina burkar mycket och har som mål att hitta någta fina till mig själv framåt!
  Ska bli kul att se om du gör en Hanni´s eller om det blir ngt annat skoj!
  Hoppas att ni har en bra start på helgen!
  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 3. Har också flera olika stora glasburkar och jag gillar dem mycket. Jag har stora som jag har till ljusförvaring och mindre. Nu när vi gör om köket, så kommer jag att få bättre förvaringsmöjligheter och då kanske mina glasburkar kommer lite mer till användning!:)
  Min mormor hade gamla Allers (tror jag att det var) och jag kommer ihåg hur jag läste dem när jag sov över hos henne då jag var yngre.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Håller med dig - glasburkar är jättevackra, och framförallt användbara. Perfekt när man kan se vad man förvarar i dom.

  Ha en riktigt fin helg!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 5. Visst är det skoj med de gamla tidningarna. Jag köpte en köksalmanacka som jag haft mycket kul med. Tänk hur man uttryckte sig förr och ord som man knappt hört innan,kul=)Imorgon väntar storloppa,yes jag är taggad till tusen. Kanske hittar jag fina burkar=)Ha en skön helg/Annica

  SvaraRadera
 6. Vet jag läste i några "husmodern" hos min farmor för många år sedan och förundrades av alla tips och ideér de gav finns det nåt liknande i dag måntro. Vissa saker skakar man ju förståss på huvudet nu för tiden!
  Ha en skön helg! Åse

  SvaraRadera
 7. Det låter toppen nu till helgen :) finns inget finare än att visa upp vad man har att bjuda på i enkla glasburkar. Finns ju oändliga möjligheter att använda dem till så att skaffa sig fler är ju aldrig fel :). Mycket mysig tidning du fått tag på . Tycker också det är så roligt att läsa i gamla tidningar speciellt min mormors där det finns massa kul ,

  Ha en underbar Helg

  Kram Malin

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...