tisdag 20 april 2010

Smultronvisslare och SilversmygareJag har gått på kurs. En fjärilskurs. Lite otippat kanske, men jag jobbar ju med just kurser och har förmånen att få titta lite närmare på många spännande ämnen som jag kanske inte skulle ha ramlat in på annars. Om fjärilar kan jag nästan ingenting. Mer än att de är vackra.
Men vad sägs om namn som Juvelvingar, Aurora, Smultronvisslare, Silversmygare, Ängspärlemo och Riddarfjärilar?

Vill man ha en fjärilsrik trädgård, fick jag lära mig, skall man inte ha allt för städat (vilken tur va?) och helst välja blå och vita nyanser på blommorna (mitt i prick i min trädgård). Och har man en fjärilsbudleja har man nästan garanterat fjärilar. Lavendel är en annan favorit för dessa små flygfän och toppar jag nu med min planerade kryddträdgård har jag fått full pott vad gäller fjärilsvänlighet i trädgården.

Efter min fjärilskväll måste jag få rekommendera er som blir sugna på att fördjupa er inom något - gå en kurs eller utbildning! Det ger faktiskt en enorm kick att lära sig nytt. Och ju mer man får veta om ett ämne desto mer spännande blir det.

Ha en fin tisdagskväll, mina vänner!

7 kommentarer:

 1. Så rätt du har! Dessutom är det ju kul att veta vad de små gynnarna heter som till synes planlöst fladdrar omkring. Jag älskar att läsa mig till kunskap i böcker men en kurs då och då skulle inte skada!
  Kram/ anna

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra namn på fjärilar:) Jag har planterat flera fjärilsbudleja just för att jag vill kunna titta närmare på de små liven. Buskarna drar till sig massor av vackra fjärilar och det skulle vara kul om jag visste namnen på dem, så en kurs skulle inte vara helt fel:)

  SvaraRadera
 3. låter trevligt och sådär sagolikt. Har alltid haft en sån där hemlig förälskelse för fjärilar ( shhh... säg inget till nån)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Va kul att få tjuvlyssna på en bra föreläsning. Tycker det är lite svårt att välja villka kurser jag ska gå och att hita de som riktigt intresserar och ger mig nåt...
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 5. Lavendel är en favorit hos mig, förra sommaren hade jag stora zinkbaljor med lavendel, iår hoppas jag att det efterlängtade lavendellandet kommer... Men listan av projekt är som vanligt lång ;)
  Kurser är kul, att lära är roligt har inte kursat på länge nu...
  Hoppas att du har en härlig onsdag!
  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 6. Där ser man en fjärilskurs, inte visste jag att en sådant skulle finnas, men intressant den verkar att vara.
  Har lärt mig nu av dig något nytt, jag trodde alltid att de blev dragen till starka färger i trädgården som gul, röd och orange men då blir det ju toppen i min trädgården för jag vill ha den i vita nyanser.
  De små flygplan är otroligt vackra och det är så härligt att sitta ner på en solig dag och få se att det där fladdrande i luften.
  Ha det bäst.
  Kram Gerda

  SvaraRadera
 7. Hej Vännen!
  Vad härligt med en fjärilskurs! (det visste jag inte ens att det fanns:))
  Fjärilar är så vackra!

  Ha en trevlig eftermiddag!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...