lördag 24 april 2010

Trädgårdsvår

Godmorgon vänner!


Idag är jag minsann morgontidig! Det är ganska  skönt att få gå upp och börja dagen alldeles ensam och i lugn och ro. Även om det är helg uppskattar jag en tidig stund med tekopp och lugn.


För exakt ett år sedan såg det ut så här i trädgården. Bor man i Lund skall man ju bara ha en i trädgården, eller hur? Första året i husetbevakade vi den här magnolian varje dag i aprilmånad, men döm om vår förvåning (och min besvikelse) när knopparna sprack och det visade sig vara en lila stjärnmagnolia i stället för den vita praktmagnolian vi inbillat oss... Men i år vet jag ju vad jag väntar på och jag kan berätta att jag är rätt ivrig över att få se den här synen i trädgården. Kom våren - skynda dig!En vecka efter magnolian slog dessa raringar ut sina kronblad. Och gissa om jag längtar efter det också. Äppelblom är väl bland det vackraste som finns?

April har blivit min abosluta favoritmånad sedan vi köpte hus. Det är en så härlig förväntan och det händer så mycket ute i naturen för varje dag. När jag cyklade hem från jobbet såg jag tex att björken fått små musöron. Dags att beskära rosorna allstå...På mitt schema idag står faktiskt ett SPA-besök. När mamma fyllde 60 fick hon en duobehandling med kurbad och massage. Och ja, jag fick den andra... Och idag skall vi nu äntligen iväg. Skall bli så härligt!!! Vi skall ha en riktig njutardag hon och jag. Nu har det blivit så att vi setts ovanligt ofta men annars kan det ibland gå månader emellan. Så det gäller att passa på.

Hoppa även ni har en fin dag och kan njuta av fint vårväder!


 Hälsningar Cathrin

10 kommentarer:

 1. Men åhh så mysigt att ha en riktig mor-dotterdag på SPA!!:-) Vad avis jag blir, hihi...
  Njut så mycket du kan av en lyxdag!:-)

  Kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Säger som Sofia, härligt med en mor-dotter-dag!:)
  Längtar också efter äppelblom.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, jag tyckte att jag var uppe med tuppen imorse, med tanke på att det var lördag och jag inte är morgonpigg så tyckte jag att 07.10 var jättetidigt!! ;-)
  Spa låter härligt, skulle behöva efter att jag gått runt runt på loppis hela dagen, och har ont i fötterna och det känns som om mina armar har blivit en halvmeter längre av allt kånkande..

  Var glad för alla magnolior du.. har är inte någon härdig...

  SvaraRadera
 4. En underbar magnolia i trädgården och en spadag med mamma. Kan det bli bättre?

  Grattis! :)

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej Vännen!
  Låter jättehärligt med en Spa dag för dig o din mamma!

  Vilka vackra bilder från er trädgård!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 6. Å så fina bilder, jag skulle så gärna också vilja ha magnolia..

  kram Mia

  SvaraRadera
 7. Visst är det skönt att gå upp tidigt och bara få en liten stund för sig själv :)
  Jätte fina bilder!
  Hos oss är det fortfarande kalt på träden... Men när det väl börjar brukar det gå rätt så fort! (Då kommer även pollenallergin...)Älskar ändå våren :)
  Kram Linda

  SvaraRadera
 8. Mmm, hoppas att ni hade det skönt på spa!
  Det lät då som att det skulle bli skönt=))

  Visst är April en härlig månad.
  Känns som den månaden där allt vaknar igen, kaffekoppen åker ut och människor lever upp.
  Så även naturen förstås.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 9. Vad härligt med en tripp till larssons lager :) tänkte jag skulle dit idag oxå men varit en tuff helg så det blev att stanna kvar i sängen , hittade du något fint där idag? Jag tycks alltid komma dit för sent. Det finaste går ju först.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Hoppas ni hade det skönt på spa behandlingen, låter underbart ialla fall. Det är så spännande första året man bor i nytt hus för att se vad trädgården bjuder på. Vi har dratt upp mycket!
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...