måndag 6 april 2009

Gandria som mamma?

På onsdag får vi besked om när Gandria skall insemineras, då tar Emma med sig henne på ultraljud. Ska bli så spännande! Just nu har vi ju ingen möjlighet att ta hand om henne alls och då är det så skönt att veta att hon mår som en prinsessa uppe i Hässleholm. Men saknaden efter henne finns ändå där. Blandad med viss lättnad också måste jag tillstå. Hela den här idén är ju ett led i att få lite familjetid för oss också och med två små barn är det inte helt enkelt att ha ordentligt med tid för en häst också.
Inte helt logiskt att försöka få två hästar då skulle iofs några invända. Men för oss är det det! Och tanken är att fölet som förhoppningsvis blir resultatet inte skall komma ner till oss förrän det är minst 2-2,5 år. Då har vi förhoppningsvis landat i tvåbarnlivet och även fått tillbaka Gandria.

Valet av hingst föll ju till sist på Brink-hästen Santiago, iofs ett rätt oprövat kort, men den som verkar passa Gandria bäst. Lite roligt är det ju att han är efter Saigon, samma hingst som Emmas första uppfödning Milou också är efter. För det är lite en Milou-modell vi tänkt oss få hem från Emma, en lugn och trygg individ även om det så klart är en unghäst. Santiago skall ha ärvt sin pappas temperament och vara supertrevlig så med Gandria som mamma borde ju i alla fall anlagen vara bästa möjliga. Skall bli roligt att se Gandria som mamma också. Så nu är det bara att hålla tummarna att vi får ett bra besked på onsdag!

Om någon är intresserad av hur det går för Gandria hos Emma kan ni läsa mer på hennes hemsida http://www.emma.starck.se/ och för att se Santiago går ni in på http://www.tullstorp.nu/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...