lördag 15 januari 2011

Virkade morötter och bloggtipsNu är det rätt länge sedan jag visade något virkat. Jag har faktiskt haft en liten virksvacka, som beror på att jag försökt mig på det där med att avsluta innan jag går vidare till nästa grej. Men det funkade inte! Dels tar det en evighet att göra en hel filt, att fästa trådar är urtrist och mormorsrutor är lite för enahanda i längden. Så nu är Filtprojekt II pausat på obestämd tid. Och genast känns virkandet kul igen. Häromdagen såg jag en knippa ursöta morötter på Mias blogg och jag var så klart tvungen att testa själv. Och då morötter går typ 100 gånger fortare att göra än att få ihop en hel filt (fast jag bytt storlek på rutorna tar det ändå en eeeevighet- enligt mitt tämligen begränsade tålamod i alla fall ).


När nu morötterna snabbt var färdigvirkade gick jag vidare till nästa idé - virkade vimplar. Tyckte att jag fått en superidé och att det var lite märkligt att inte andra delat den. Tills en kollega mailade över den här underbara bloggen och jag inser att jag iofs har en god idé men att jag inte direkt är ensam om den. (Karens vimplar är dock mindre än mina) Har ni som jag pysselkli är bloggen full med mängder av pysselinspiration och idéer. Och - extra bra för mig som är för rastlös för att läsa mönster utan bara gör - bra illustrerad. Vimplarna går också rätt fort att virka så om ni vill veta hur resultatet ser ut visar jag förhoppningsvis resultatet om ett par dagar.

Önskar alla som kikar in en trevlig helg!
Vi har besök så jag skall snart masa mig bort till spisen och fixa till lite middag. Har man gäster som tidigare presentat en med boken "Husmorsorna - the ultimate köksalmenacka" förpliktigar det ju lite. ;)
Just nu underhåller han barnen under mycket stök och stoj så jag smet iväg lite för att göra en liten snabbvisit i Blogglandia...

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilka underbara morrötter!
  Vimplarna var också en himla kul idé. Tack för inspiration och tips!
  Ha en skön lördag kväll!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Fina morötter! Vimplarna var också fina!
  Det är väl så att vissa projekt behöver pauser emellanåt, eller hur!?!;) Jag har en rosa stickad tröja som ligger halvfärdig i en påse och den har haft en lååååång paus. Kanske att den bli klar till sommaren!:)
  Ha en bra lördag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Verkligen fin morötter! Vimplar låter roligt :)
  Ha en bra sön.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Så helt ljuvliga morötter! För mig verkar det som att du är ett under av tålamod som klarar pilla ihop så små saker!
  Ha en skön och avkopplande söndag!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 5. Men vilka söta morötter! Riktiga primörer :) Trevlig kväll! Kram Anna

  SvaraRadera
 6. vilket tålamod du har :) hade jag nog aldrig orkat med. Fast det kanske är lite meditation ändå det där


  Kramar Malin

  SvaraRadera
 7. Vilken härligt mysig och inspirerande blogg du har.. =) <3

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...