fredag 21 januari 2011

Långsamhetens lov
Efter en helt tokigt hektisk vecka känns det riktigt lyxigt att få ägna sig åt något riktigt långsamt. Surdegsbröd. Och nej, innan någon av er undrar, jag tänker inte apspirera på att starta någon form av bakblogg... ;) Jag har länge lyckats hålla emot när min kollega (hon som är lika loppistokig som jag - om inte mer.) lyriskt talat om sina olika bröd. Men nu trillade jag till sist dit.


En liten klutt fick flytta hem till min kyl och bor i en liten söt glasburk. Och nu sitter jag och väntar på mitt första surdegsbröd. En lightvariant som inte behöver knådas, men ändå tar sin rundliga tid. Skall bli spännande att se vad det blir av det här! Jag är ju svag för fina burkar, bunkar och bakredskap så när ändå allt var framme passade jag på att lek lite med kameran. Om jag inte bloggat hade jag aldrig i livet tänkt mig att fotografera en deg. Eller kommit på hur kul, och ibland lite knixigt det är att fotografera.

Vimplarna är nu fotograferade och upphängda. Det blev en liten födelsedagsvimpel. I glada färger. Visar så snart jag hittat sladden från kameran till datorn. ;)

Trevlig helg alla goa!

9 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Hoppas att din vecka varit bra.
  Jag har också en surdeg klar i kylen som väntar på att användas. Imorgon ska det bli brödbak!
  Nu väntar jag hem M. med flyget från Italien, kanske med några godsaker i bagaget, ler.
  Ha en skön kväll!
  kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Har aldrig bakat surdegsbröd. Ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte bakat mycket det sista överhuvudtaget. Blev sugen på att baka biscottis när jag såg dina, så kanske att det blir några bakta imorgon.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Å vad gott!
  Önskar att jag kunde ta tag i bak...
  Njut av lugnet!

  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig vågat mig på ngn surdeg. För min del blir det mest sötsaker :) Borde kanske bli ändring på det :P Det kan inte bli annat än bra med så fina baksaker :) Trevlig helg! Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Hej Cathrin!
  Jag har heller aldrig bakat surdegsbröd men har däremot ätit det sedan barnsben, det är ju väldigt vanligt i Finland, där pappa kommer ifrån:)

  Ha en fortsatt trevlig helg!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 6. Vad härligt, jag måste nog också försöka ge mig på ett surdegsbröd nåt tag.

  Ha en fortsatt bra söndag

  Kram Teres

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Hittade precis hit via Vita rosor & förgätmigej, och detta var en blogg i min smak! Såg att du har samma problem med att få din familj att förstå vikten av fina kuddar, som jag har!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 8. tittar in och önskar dig en härlig söndag ;)

  SvaraRadera
 9. Vilka fina vimplar :) Så roligt med saker man gjort själv! Fortsatt trevlig kväll! Kram Anna

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...