onsdag 26 januari 2011

Lite mera griffeltavlefärg...

När jag ändå var igång med målarpenseln (och rollern) när jag målade min griffeltavledörr passade jag på att ta tillvara det sista av färgen och måla ett par krukor också. De är aldrig använda och har definitivt inte fått någon trevlig patina, så det var bara att köra på med färg. En liten kruka timjan fick bo i en av krukorna.


En liten påminnelse om vad som komma skall, när jag i sommar kan gå ut i mitt lilla kryddträdgårdsland och plocka precis vad jag vill ha (eller antagligen vad sniglarna ratat, för så brukar det vara...).
Jag har börjat planera lite smått för trädgårssäsong 2011, men med snöfallet i går känns den rätt långt borta. Tur att jag kan pigga upp mig med lite pärlisar och annat smått och gott inomhus. Det är alltid något. ;) För det blir helt säkert vår i år också. Även om det känns lite lätt otroligt.

Vår griffeltavledörr har blivit en riktigt hit här hemma. Den används flitigt även om Emilia blir upprörd när jag suddar ut och använder den fina ritytan till att skriva något själv. Oftast ser dörren ut något så här: (och precis som i verkligheten är det blommor och snö, om vartannat.)


7 kommentarer:

 1. Vet du vad vännen, jag tror jag ska kopiera det där med tavelfärgen.
  Inte en hel dörr(för då blir min hyresvärd så arg) men en större brädbit.
  Det är snyggt!

  Klart det blir vår!!
  Och en tidig sån har jag bestämt!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Vad roligt med en griffeldörr. Funderar på om vår otroligt fula ytterdörr ska få ngr lager på insidan. Får se om jag kommer så långt. Jag har ju inte andra målarprojekt innan dess:) Trevlig kväll! Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Förstår dig precis när det gäller sniglarna.... Men listigt med tavelfärg på krukorna! Jag klurar fortfarande på mina köksluckor. Inte bestämt mig.
  Ha det gott i helgen!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 4. Vad fiffigt, bara att ändra då om du köper en annan krydda.

  SvaraRadera
 5. Fint! Tavelfärg är bra till mycket:-)

  kram pernilla

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig blogg du har! Duktig som virkar också.. jag tänkte själv försöka mig på att virka lite.. Kram på dig!

  SvaraRadera
 7. Åh, måla krukor i sådan färg var ju hur smart som helst! Mycket fin blogg!

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...