torsdag 6 januari 2011

Playroom


Under ledigheten har vi tagit oss samman och fixat lite i lekrummet. Dels har jag rensat rätt grovt bland alla leksaker (hjälp vad mycket två barn genererar i leksaksväg!), dels har vi försökt ordna upp rummet utifrån de ibland skilda behov en 1,5 åring och en 4-åring kan ha.

Båda ungarna älskar att klä ut sig, så en ordentlig utklädningshörna behövdes. Och eftersom rummet även används som gästrum bör en säng stå där inne. Den är ju dessutom bra att läsa sagor i. Om än stor och rätt otymplig... Bra färvaring (för trots att jag rensade är det en hel del kvar...) är också ett måste. 
Så långt är allt rätt lugnt.
Kruxet är bara att jag dessutom behöver ett bra bord för pyssel, lek och annat man kan tänka sig. Jag köpte ett för ett år sedan, men det blev liksom förvandlat till soffbord. Mot makens vilja, men nu är det han som vill behålla det. :) Och så förvaring då, till alla de där triljoners grejerna som blev över trots rensningen.

Bilden ovan förälskade jag mig i, även om bordet är alldeles för stort, liksom den superfina "byrån"... Drömma kan man ju i alla fall.
(Jag är som sagt så otroligt glad över att ha ett extra barnrum så det är inte där skon klämmer.)

Jag blev så inspirerad av de svarta skoltavlorna i bilden ovan, att jag letade fram den där burken med skoltavelfärg (ok, jag har ett par burkar i olika nyanser, men hittils har ingen blivit använd) och började måla. Dock inte i lekrummet, det blir nästa projekt. Var jag målade hoppas jag kunna visa i morgon, om allt går som planerat. Hittils är jag i alla fall supernöjd! :)

Om någon känner igen var bilderna kommer i från får ni väldigt gärna skriva det i en kommentar, jag kan bara inte minnas var jag hittade dem någonstans. Har ett svagt minne av att det kan vara ett tyskt möbelföretag...

Önskar alla en fin trettondag!
Vi skall hem till goda vänner, där vi efter pulkaåk skall äta en god middag.
Den här julledigheten har gått väldigt fort, men jag är så otroligt glad över att vi hunnit träffa både släkt och goda vänner i rikliga mängder. Önskar bara att vi fått mer gjort hemma, men man kan ju inte få allt.

6 kommentarer:

 1. Vi diskuterade detta med leksaker i jul jag och min bror. Helt otroligt vad saker barn har idag och då tyckte båda att vi ändå försökte begränsa inköpen.
  Vet inte riktigt vad som hänt dottern här hemma, för igår kväll började hon greja i sitt rum. Hon möblerade om lite och städade. Och idag efter frukost har hon fortsatt!!!! Har nog aldrig sett sådan ordning i hennes rum!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har nästan gett upp... Min lilla tjejs rum ser allt som oftast ut som ett bombnedslag men jag försöker trösta mig med att det beror på att hon är så kreativ ;0). Hon pysslar både högt och lågt och då blir det helt enkelt stökigt! Vilket fantastiskt rum du har bild på! Helt i min smak!!!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 3. ser framemot när du visar oss var du har målat med griffelfärg. Tycker det är så snyggt att ha det på väggen. I vårt nästa kök tänker jag ha en remsa sådan på väggen ;D kanske är det där du oxå målat???

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 4. Vad har du nu gjort? :) Ska bli kul att se...
  Var det CAR möbel du menade? Kan tänka mig det, eller Pottery barn. Snyggt va det i alla fall! Tänk om den ordningen kunde råda i våra barnrum :)Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 5. JAg håller med dig , vilken härlig bild! Något att tänka på...

  Låter som att du har mycket att få ihop i ett rum ( som det alltid är). Tänk att man ska ha så himla mycket saker. Saker i överflöd! Vad ska man med allt till? Använder man änns en bråkdel?

  Ja världsliga saker må hända men vardagliga ting som man sannerligne kan störa sig på!

  Kram och ha det gott!
  Emelie

  SvaraRadera
 6. Jag har nog inga tips på hur man inreder barnrum bäst.. mer än jag tror att man ska se till att det finns ordentligt med förvaring, att man tänker ut var och hur de olika prylarna ska förvaras för annars lär man aldrig ha en chand att uppnå lite städad ordning.. ungefär detsamma gäller ju för alla rum för övrigt! :-D

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...