I torsdagskväll upptäckte jag - mitt i resepackandet - att jag hade rabarber liggande i kylen. Om de skulle bli kvar där tills måndagkväll hade de inte gått att äta över huvudtaget så valet var rätt enkelt. "Man har väl simultankapacitet"... Jag började genast koka rabarberkräm. (Gissa hur det gick med packandet...)
Bland det mest somriga jag kan tänka mig är nog doften av rabarber. Så när jag ändå var igång blev det lite rabarbermarmelad också. Resten av rabarbern delade jag i mindre bitar och frös in. Perfekt att slänga i en pajform tillsammans med några jordgubbar om man får oväntat besök.
Krämen hann jag smaka på samma kväll, men när jag nu kom hem upptäcker jag att mer än hälften av marmeladen är borta. De har minsann passat på när jag varit borta, mina älskade...
Helgen i Stockholm var härlig. Lustigt nog (konstigt nog!) gick vi inte in i en enda inredningsbutik. Däremot både en och två (och femton) klädbutiker, en kyrka, flera museer och restauranger blev det.
Jag återvände i alla fall hem med ett tillräckligt energitillskott för att orka med de två sista intensiva veckorna på jobbet före Semestern.
Gott det lät med rabarbermarmelad och inte att förglömma, rabarberpaj!:)
SvaraRaderaKan väl vara trevligt att shoppa till sig själv emellanåt också och inte bara till hemmet!;)
Har också två veckor kvar till semestern, men ska vara ledig to-fr denna veckan.
Kram
Härligt med laddade batterier!! En tjejhelg kan ge hur mycket energi som helst :)
SvaraRaderaHar några veckor kvar - sen SEMESTER - ska bli så "gött".
Kram
Till helgen ska jag skörda, för här ska det gjutas betong :)) Tack för tipset om marmelad!
SvaraRaderaHa det bäst! Åse
Mmm!
SvaraRaderaVad jag blev sugen på rabarberpaj nu!
Skulle väl vara en bra frukost=))
Låter som en perfekt helg!
Nu är det inte långt kvar tills man kan sluta ställa klockan.
Det är nog det som jag längtar mest till, att bara ta dagen som den kommer.
Må så gott/
Kram Hannis