onsdag 16 juni 2010

Det däringa köket...Jag må komma från en fotbollstokig familj. Gift in mig i en annan. Ha barn som mer än gärna hänger vid fotbollsplanen (och en ettåring som kan dribbla!) men själv är jag totalt ointresserad. Så det är med viss frustration jag inser att vi tappar fart här hemma under det här fotbolls VM:et.
Hissgardinerna har iofs kommit upp i vardagsrummet. Annars hade ju solen skinit rakt in på tv-skärmen, så det var väl prioriterat av den anledningen misstänker jag. Men handtagen är långt ifrån uppsatta i köket. Liksom vita lister på väggskåpen och vita socklar.


Det som blir gjort den närmsta tiden här hemma är alltså helt upp till mig, det är bara att inse. Å andra sidan kör jag iväg med resten av familjen till Visingsö på fredag. De stannar sedan medan jag skall jobba en vecka till. Och måla köksgolv! Och barnmöblemanget till lekrummet, bättra på trappmålningen och kanske slipa och måla skåpet i garaget och en docksäng. Plus lite annat smått och gott inredningsrelaterat. Förhoppningsvis även hinna sova lite också. :) Med lite god vilja går det. Kanske. Eller också nöjer jag mig med att måla köksgolvet (för det går inte att göra med barnen hemma) och njuter lite av mina många inredningstidningar som blivit liggande på hög. Inte helt oväntat dras jag just nu till härliga köksreportage. Där skåpen har handtag...


Jag är väldans förtjust i gamla fina handdukar med monogram. Allra helst vill jag ha dem i blått och vitt, men den här var så söt att den fick följa med ändå. Tänk att man kan få så fina handdukar för en tia!
Är det förresten någon där ute som har erfarenhet av att måla på kakel? Det gamla är inte direkt det jag drömt om... För att slippa sätta om det hade det varit enklare om det funkade att måla, har jag fått för mig. Åsikter, tips och råd mottages tacksamt!


Hälsningar Cathrin

8 kommentarer:

 1. Hej Vännen!
  Hihi,du kanske ska gömma fjärrkontrollen eller den där scartkabeln eller vad det heter till TV:n nu medans det är VM:) Får familjen abstinens kan de ju alltid LYSSNA på matcherna på radion under tiden som köket fixas*fniss*

  Har själv aldrig målat på kakel men har för mig att Marit med bloggen Marits vita skrin gjorde det nångång i sitt kök?

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blev med luckorna. Ni har bra smak för vi har också dom. Lite lagom lantligt! Ha det så jätte bra på visingsö, vi kommer inte i år.
  Det blir att fira med vänner vid Landvetter istället.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hade skrivit en lååååååååång och ingående kommentar som visst försvann, men mitt tips är kontaktplast. Det använde jag för 4 år sedan när jag ville dölja vårt brun/oranga kakel å det sitter uppe än!!! Även vid spisen där det utsätts för värme, fett osv. Dessutom lätt att busa till med en eller par rutor i accentfärg. Kram

  SvaraRadera
 4. Vet att det finns flera i bloggvärlden som målat på kakel och blivit nöjda.
  Som sagt, känner igen det där med handtagen. Nu har maken dock satt dit nästan alla, så det börjar ta sig!:)
  Här är sonen mest intresserad av fotbolls-vm, maken prioriterar att måla golv- och taklister!:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Här är inte fotbollsintresset på topp! Herr Fräken är ju helt ointresserad av all sport (!!!) och jag tycker att fotboll är ganska långsamt, de springer ju bara fram och tillbaka, inget händer ju..! Låter som att det kommer att bli mer fart sedan när du får styra upp själv :-)

  Och du, man måste inte sy något av tygerna på stört, man kan ha dem i ett skåp eller högar som dekoration bara för att de är så fina!

  SvaraRadera
 6. ja ojdå här var det många järn i elden. Får nästan lite ångest när jag läser hur mycket du ska göra haha. Ta nu en sak i taget min vän och glöm inte att njuta av solen när den nu väl är framme. Jag önskar jag kunde ge dig lite tips om kakelmålningen men sånt kan inte jag :P jag hoppas det löser sig i alla fall

  Ha en skön kväll

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Håller med om att fotboll är tråkigt. Min stora kille 10 år skall se alla matcher helst, hmmmm. De slutar lite sent vissa kvällar tycker jag som inte har sommarlov och själv ska upp o jobba. (Mannen är utomlands denna vecka.)
  Underbart med en vecka ensam, men jag antar att du ska jobba också, och med tanke på det kanske du skall välja tidningshögen några kvällar ialla fall, fniss. Men visst är det mycket man vill göra när man får lite tid ensam.
  Ha en bra dag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Halloj!

  Vad spännande det låter med köket även fast renoveringen avstannat lite. Ska bli spännande att få se golvet sedan. Jag har sett målat kakel, förvisso mosaik, och det såg jättefint ut. Det är absolut värt att prova i alla fall. Jag har själv knackat bort gammalt kakel och satt nytt. Det är inte så jobbigt som det låter men det tar ju lite tid förstås. Lycka till!

  Kram Anna-Lena♥

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...