tisdag 22 juni 2010


Här kan jag visa ett av mina pågående och snart klara (!) projekt. Fast det blir en "före-bild".
På min Lidomestol som nu har blivit svart. Jag var länge i valet och kvalet om den skulle få bli vit eller svart. Men till slut föll valet på blankt lacksvart. Och hittils är jag riktigt nöjd. Sedan skall sitsen kläs med jubilernade 10-gruppens tyg Jamaica II av Birgitta Hahn. Även där var jag i valet och kvalet. Jag hade ju två bitar, en i svart och en i vitt. Men när jag sedan mätte upp tygerna på sitsen visade det sig att det tyg som hade svart som bas helt enkelt var 1 endaste ynka cm för litet för att passa. Så då blev det det vita.


Stolen har, som så mycket annat ärvt här hemma varit min farmors. Den gavs från början till min bror, men då han saknar allt intresse för gamla möbler fick den bo hos mig (Tack brorsan - fast nu kanske du ångrar dig?). Den har blivit rätt illa åtgången när farmor fick städhjälp och har djupa jack som inte riktigt gick att göra något åt. Därför har jag inget som helst dålig samvete för att göra om den här stolen rätt radikalt. Och jag är rätt säker på att min farmor skulle ha full förståelse för det. Hon var, när det begav sig, själv rätt bra på att göra om och ändra. Fast värst är nog ändå min farfar. Han ogillade tex ramen på ett porträtt av sin mamma som barn och klippte då helt sonika till målningen för att den skulle passa till den ram han föredrog... Riktigt så hård är inte jag...

Hälsningar Cathrin

8 kommentarer:

 1. Häftig stol och häftigt tyg, och jag tycker verkligen att man ska blanda lite och våga göra om, så länge det inte är något som är jättevärdefullt i sitt originalskick.

  SvaraRadera
 2. Det kommer att bli hur cool som helst=) Precis i min smak...säg till om du tröttnar på arvegodset=)Ha en bra skapardag/Annica

  SvaraRadera
 3. Attans vad fin den blev Cathrin! Riktigt coolt att göra om en Lindomestol på det viset:)

  Ha det gott!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. kommer nog och bli riktigt snyggt det där :) vad bra om att jag inte är ensam om dem dära nya wettex trasorna :) visst är det underbart med nya

  Ha en underbar kväll min vän

  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Kommer att bli jätte snyggt!:)
  Jag ska försöka komma iväg och titta på tyg nästa vecka till vårt kök och vardagsrum. Eftersom det mesta är vitt nu, så vill jag ha färgglada gardiner i köksdelen. I vardagsrummet blir det nog vita längder.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Den kommer att bli så fin jag är säker på att din farmor kommer att tycka det med. Hellre en makeover och att den stannar i släkten än att den hamnar på Myrorna och ett annat hem.

  Du får ha en trevlig fortsatt vecka
  Kram Mia

  SvaraRadera
 7. Den blir jättefin! och jag tycker som så att det är bättre att man fixar till saker så man trivs med dem än att ständigt gå runt och irritera sej på färg, tyg etc.
  Ha en skön dag! Kram Mia

  SvaraRadera
 8. Galet fin stol och det kommer bli så snyggt! Nu blev jag lite avis :-)

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...