tisdag 7 december 2010

Jul i köket


Det är inte så värst mycket jul som smygit sig in hemma hos mig. Några juliga kuddar, lite kulor men mest ljus och grönt. Och massor av hyacinter. Jag väljer de som doftar minst, en starkt doftande hyacinter kan ju ge även den som inte är allergisk rena slaget, men hyacinter är ett måste för mig till jul.


I köket har jag smugit in dem lite här och där på öppna hyllor och små vrår.
Där får de stå och sprida lite julstämning.

Tiden rusar något alldeles våldsamt så här i adventstid. Trots min förutsatts att ta det lite lugnt (och det har jag gjort!) hinner jag knappt hälften av alla måsten. I morse räknade jag och dotter tillsammans fram till hur många dagar det var tills julafton. Oj! Jag både längtar och undrar hur 17 det ska gå ihop sig.
I morgon styr jag kosan mot huvudstaden för utbildning. Har jag tur kan jag klämma in en liten julshoppingtur också. Det är väl ett måste, eller hur?


6 kommentarer:

 1. Hyacinterna är nästan finast just precis innan de slår ut tycker jag! Naturligtvis måste du hinna med lite julshopping om du besöker huvudstaden... Kanske du kan smita en stund från dina lektioner ;O)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Försöker också ta det lugnt, men inser att jag får hoppas på att sista veckan innan jul blir lugn!:) Ska försöka få undan så mycket som möjligt i veckan, får väl se hur jag lyckas.
  Hoppas att du hinner med lite shopping också!:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Mysigt kök! Ingen jul utan doft av hyacinter så klart.
  Hoppas du hinner med lite shopping på din resa.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Älskar hyacinter precis innan de slår ut i full blom, sen kan jag byta ut dem..:)
  Har googlat lite om stockholm, Kungsträdgården ska vara mysig nu i juletid med julmarknad och där ifrån är det inte så långt till Sveavägen och Hamngatan med alla butiken där.
  Hoppas du har det trevligt i stora staden! Hittar du nån trevlig liten butik så får du gärna höra av dig...
  Åse

  SvaraRadera
 5. Här har det också smugits in hyacinter lite här och där. Fast nu börjar de vara så många att det känns inte så lätt att smyga längre..
  Ja, det vete sjutton hur det ska hinnas med att handlas julklappar. Jag går och intalar mig själv att det är gott om tid.. humhum. Hoppas att du hittar några fynd i Sthlm. Själv lyckades jag mest handla till mig själv där igår...

  SvaraRadera
 6. Jag älskar hyacinter men jag får tyvärr sån huvudvärk av lukten.
  Titta gärna in på min blogg. Jag har en tävling som pågår fram till den 13:e december där du kan vinna en valfri Lunafigur!
  Ha en bra dag!
  Kram Malin

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...