fredag 17 december 2010

Fredagsmys med kolakaka


Fredagar är bra dagar. Då jobbar jag oftast inte heldag och hinner med lite smått och gott som måste göras. När jag behöver koppla av har jag lite olika knep. Titta på stjärnorna var en ny variant, men oj vad bra det funkade! En av mina andra säkra kort är att baka. (Dock ej städningen efteråt, men det är en annan sak...) Jag är inte särskilt förtjust i att äta småkakor, (vilket kanske är tur) men jag älskar faktiskt att baka dem.


Härom dagen hade jag saffransbiscotti med mig till jobbet och oj vad det blev populärt. Man kan bara inte misslyckas med Leilas recept. Hennes bok One more slice står nu på min önskelista. Inte för att jag provat alla i "a peice of cake", men lite måste man ju utmana sig själv. Dessutom är ju böckerna bara så vackra att bläddra i! Nu måste jag plocka ut kolakakan ur ugnen. Och snart fika lite på kaffe och jummen kaka - mums! Ett bra sätt att njuta av en fredagseftermiddag på.

Det är inte fullt lika avkopplande att baka med barnen - men jättekul. Nu vill vår minsting, Oscar, också vara med, vilket gör bakandet en smula mer... tja... turbulent än tidigare. :)
Men självklart skall han också få vara med. Här bakar de faktiskt något som jag idag förpackat i en fin glasburk som skall förses med etikett och fint snöre. En perfekt julklapp till någon närstående!
(Se där lyckades jag få med två julklappstips i samma inlägg - egenbakade kakor och receptböcker)

11 kommentarer:

 1. Skönt att höra att det är fler än jag som tycker´att själva baket är bättre än ätandet.
  Gillar mat mer! =))
  Dock slinker saffransbiscotti ner, älskar saffran!
  OCH Leila!
  Fina dina barn är! Supersöta!
  Go fredag!
  Kramar Mimmi

  SvaraRadera
 2. Visst är det mysigt och skön avkoppling med bakning. Min 4 åring är alltid pigg på att hjälpa till.
  Båda Leilas böcker är super, och jag rekommenderar dem varmt.
  Ha en mysig kväll!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Hum hum. Jag jobbar egentligen heltid på fredagar, men det är sällan jag är där i åtta timmar. Tack för uppfinningen flextid! :-)
  Kolakakor är ju så smaskigt! Jag gav A piece of cake till min pappa i julklapp förut, och det är väldigt bra. Han bakar och kommer hit med bakverken!!

  SvaraRadera
 4. Gillar också saffransbiscotti och gillar Leilas bok. Som sagt, det är härligt bara att sitta och bläddra i den med alla vackra bilder!:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig till hälften - jag älskar att baka, men tyvärr älskar jag lika mycket att äta, det är ju inte riktigt lika bra. Det är så kul att se dina barn på bilderna, och höra om ert vardagsliv, eftersom de är så nära mina i ålder. Jag känner igen mig så. Ha en fin helg! Kram Denice

  SvaraRadera
 6. Hej Cathrin!
  Vilka söta små bagare du har där;)

  Jag har Leilas båda böcker men inte blir det mycket bakat här i huset hihi, de står mest som prydnad i hyllan:)

  Ha en mysig lördag!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 7. Hej Cathrin!

  Visst är det skön avkoppling att baka! Skulle vilja ägna mig mer åt det, men eftersom jag även gillar att äta det som bakas, så jag försöker begränsa mig lite... ;-)

  Vilka söta hjälpredor du har i köket, jag tycker också det är jätteroligt att baka med mina barn!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Ja, det är inte alltid så lätt att baka med dem små.... man får verkligen ta det som det blir!
  Men bilden ser verkligen idyllisk ut :)
  Önskar dig en fin lördagkväll!!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Åh, vad det ser mysigt ut. Men jag håller med om att det är lite körigt att baka med små barn. Vår Maja får alltid stå och blanda lite egen smet vid sidan om och det fungerar hyfsat. Ja, det är mycket fint i den där boken.

  Önskar dig en härlig julvecka utan stress!

  Kram Anna-Lena

  SvaraRadera
 10. Ja man vill ju liksom att barnen ska få prova på det mesta som man gör och det kan minsann tryta på tålamodet lite...:) Men det är kul att se deras lycka!
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 11. Så mysigt det ändå låter, men jag vet hur kaotiskt den kan bli emellanåt med bakande barn ;O)
  Kram Mia

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...