tisdag 14 december 2010

Det strålar en stjärna


Ibland vill jag bara banka huvet i väggen. Inte för att jag tror att det hjälper, men tja, möjligen för att jag inte vet vad annat jag skall göra. Just nu stressar jag runt så där som jag lovade mig själv att inte göra. Alla mina egna krav har faktiskt sänkts, men sjuka barn, kaos på jobbet och en halt häst gör att tiden bara inte vill räcka till för alla måsten. Då vill jag banka huvet i väggen.
Eller, så kanske man kan försöka med lite mindfulness? I går när jag stod på stallbacken efter att ha pysslat om min skadade häst kastade jag en blick uppåt. På en helt stjärnbeströdd himmel. Jag bor inte på landet, men hästen har jag precis utanför stan, där landet och staden möts. Egentligen skulle jag kastat mig in i bilen och kört hem i rasande fart till tvätthögar, jobb som inte blivit gjort under dagen, och lite annat fix som alltid väntar när man har hus och familj. Men den stjärnklara himlen gjorde faktiskt under med mig. Dels inser man sin litenhet, dels är det så vackert att man bara måste andas och bara vara.


Så i kväll skall jag banne mig ta mig tid att titta på stjärnorna igen.
Efter julbordet med jobbet. Även om himlen inte är lika vacker inne i stan som där ute i stallet. Hemma har jag också stjärnor. Den här är en riktig nostaligstjärna som köptes in till vårt första gemensamma hem. Den packas omsorgsfullt upp varje jul och lika omsorgsfullt och lite vemodigt ner igen när julen är över. Adventsstjärnor är nog ett av få julpynt jag skulle kunna ha upp nästan året om...

Så passa på att kika på natthimlen och bara andas!

5 kommentarer:

 1. Det blir jul utan att allt är perfekt, så du gör rätt i att njuta en stund. Stjärnorna är så vackra och rogivande att titta på...
  Var rädd om dig!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Ibland behöver man stanna upp och njuta av nuet!:)
  Fina stjärnor du visar.
  Ta hand om dig!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Instämmer i Lottas Home - det blir jul om än inte perfekt! Å vad är egentligen en perfekt jul... det största är ju att man får vara tillsammans hela familjen!! Jag har lagt ribban lågt i år o satsar på lugnet. Kanske skulle spana in stjärnorna!!
  Kramisar Marie

  SvaraRadera
 4. Jag håller med de övriga kommentarerna. Ibland är det så skönt att bara stanna upp och titta på stjärnorna. Bra att du unnar dig det även om det låter som att du har en handfull att styra med. Jag njuter av att vi inte ska fira julafton här hemma utan jag kan känna mig rätt avslappnad. Och med en liten gosse som plockar fram fortare än jag kan plocka undan, har jag helt enkelt bara gett upp att ha det perfekt! Känns skönt på nåt sätt!
  Ha det så jättegott och hoppas att julbordet var trevligt!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 5. Bra där med tänket om mindfulness!
  Man får jäkligt ont i skallen av att dunka in det i väggen...
  Skämt & sido, ibland blir livet bara för mycket och då är det ju bra att till enkla knep.

  Själv startar jag morgonen med cykeltur och lyssnar på Lou Reed "Perfect day" i ipoden.
  Den låten får mig alltid att le och det blir en bra start.
  Annars tar arbetsstressen över hos mig...

  Hoppas hältan inte är något allvarligt och att du får njuta av flera stjärnor, både inne och ute!
  Det är du värd!

  Kram Hannis

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...