onsdag 23 februari 2011

Bästa Semlan


Min lilla katt heter egentligen Selma. Men eftersom hon var dubbelt så stor som sin syster i samma kull och var tämligen matglad som kattunge, blev automatiskt smeknamnet Semlan.
Semla är idag tio år och en verklig katt-dam som vet sitt värde. Hon står nådigt ut med tillökningen i familjen och går helt sonika när de blir för ivriga.
Hennes lillasyster tassar idag tyvärr runt på evigt gröna ängar (det är väl inte bara hästar som gör det när de dör) eller som Emilia tror; "hon ligger nog i knät på gammelmormor och spinner uppe i himlen". Vi saknar henne väldigt mycket, även om Selma nog trivs ganska bra med att vara ensamkatt också. Att ha barn och djur är självklart för mig och även om det innebär en djup saknad när de lämnar os,s har vår lilla kattfröken (lillasysterkatt var en liten busfröken och ingen dam som Selma) blivit ett bra sätt att prata om döden med en liten fyraåring. (Som gärna leker med känslor, nästan smakar på hur det känns att vara förtvivlad, glädjerusig och riktigt ledsen.)


Jag är inte övedrivet förtjust i riktiga semlor, men min lilla grå pälsSemla står mitt hjärta mycket nära. Bokstavligen. Hon sover nämligen på mig varje natt. Och ibland väcker hon mig med morrhårspussar. Som jag försöker ta som kärleksförklaringar även kl. 05.00 (en bra tid för kärlek, tycker Semlan).
Idag är jag återigen hemma med två små sjuklingar. Soffmys och film lär väl stå på programmet. Och så lite virkande (jag håller på att avsluta ett nytt projekt nu!).

Ha det gott!

16 kommentarer:

 1. Hej Vännen!
  Åh vad fin hon är din "PälsSemla" härlig bild på henne och dottern oxå:)
  Vår ena katt Gösta kommer upp till vårt sovrum och jamar vid 6 varje morgon, då vill han gå ut. Morgonpigga är de katterna:)

  Ha en bra dag!

  kraam Jenny

  SvaraRadera
 2. Mmmm!!! Kissekatter är de bästa! =) Utan min Finduskatt skulle livet vara bra tomt! Usch! På nätterna har jag oftast en katt på ena sidan coh en liten pojke på den andra. Själv ligger jag orörlig i mitten men myser ändå på något sätt...hihi! Ja, jag hör. Lite är knäpp är jag nog allt..

  Ta hand om dina små! Hoppas på att få se virkprojektet snart!
  kram Emelie

  SvaraRadera
 3. Söta som smultron både kissen och barnet. Du är såå duktig på att virka...alla dina alster är underbara, särskilt morötterna och vimplarna.
  Kram Liselott.

  SvaraRadera
 4. Vilket passande namn för något sött. Barnen önskar sig en kanin eller hund. Om det blir något vet jag inte men jag tror det är bra för barn att ha ett djur. Har ni läst Adjö herr Muffin(är på bokrean just nu ) den är jättefin trots att den handlar om döden. Man blir själv lugn.
  Ta nu hand om dina små sjuklingar och nu hoppas vi att du själv inte får bacillerna. Mina mår nu bra och vi vuxna verkar ha klarat oss.

  kram Mia

  SvaraRadera
 5. Vad vore livet utan dom fyrbenta vännerna?
  Ganska fattigt känns det som.
  Härlig tid att bli väckt på=))

  Hoppas barnen kryar på sig nu/
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 6. Jag känner igen min Selma i din beskrivning av din Selma! Fast i natt valde hon inte att sova på mig utan på lille E som sover ijämte mig. Jag vaknade av hans protester och lyfte bort henne. Men de är verkligen overkligt kloka de där små hårbollarna!
  Ser fram emot att få se ditt virkade projekt! Gillade dina muffinsar!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 7. Mmmmysigt!
  Visst är det härligt med djur & barn.
  Vi har 2 katter och 2 kaniner att mysa & gosa med.
  Tråkigt med sjuklingar, men hoppas ni får en mysig dag tillsammans!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Oturligt nog är maken allergisk mot katter, annars hade dottern gärna tagit med en kattungen från min lillebror både en och två gånger!:) Nu tycker i och för sig jag inte att man ska ha katt när man bor inne i stan, så det hade nog inte blivit någon katt i alla fall.
  Hoppas att barnen snart är friska!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Hej vännen!
  Du har en liten sak att hämta hos mig, men bara om du vill, ler.
  Ha en bra dag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Jag känner precis igen mig i det som du skriver :) Man kan komma ett djur otroligt nära! :)
  Ha en bra kväll!
  Kram Josefine från Finland

  SvaraRadera
 11. Vad underbart det låter när du skriver om katterna. Jag älskar också katter och har haft katt under hela min uppväxt. Tyvärr bor vi inget vidare för att kunna ha en själva. Men en dag kanske :) Hoppas barnen snart är friska :)

  ps. du har något att hämta hos mig, men bara om du vill förstås :)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 12. Hon är verkligen jättefin din Semla! Katter är bäst :-)

  SvaraRadera
 13. Vad glad jag blir att läsa ett sånt vackert inlägg om en sån älskad familjemedlem. Fina bilder också :)

  Önskar dig en underbar helg och hoppas dem två små kryar på sig snart

  Kram malin

  SvaraRadera
 14. Kikar in för att berätta att jag har en ny "Använd det du har" utmaning som tar sin början i mars. Det skulle vara roligt om du ville vara med igen!

  För min del är det VERKLIGEN på tiden. Jag har samlat på mig så mycket material ju. :-)

  /Bea

  SvaraRadera
 15. Såna sötnosar, goa bilder.

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...