onsdag 2 februari 2011

Det bidde en loppa


Jag har fortarande (tack och lov!!!) klarat mig från den otäcka sjukan, men stackars Emilia har blivit dålig på nytt. Då är det praktiskt att ha några ess att dra ur ärmen. Som lite papperspyssel (passar en pysslemamma och hennes lika pyssliga dotter).
 Jag hittade boken Origami för barn när jag var i bokhandeln för en tid sedan och kunde inte motstå den. Det är något med mönstrade, vackra papper som har en oemotståndlig dragningskraft på mig. Jag har en hel del eftersom jag försökt mig på både scrapbooking och kortmakeri. Men jag upptäckte snart att jag gillade att samla på papprena än att göra något med dem. Nu har jag däremot använt en del i min digra samling till ett par stapplande försök till origami. Det är inte helt enkelt...
(mutter och morr låter det om mig och jag får ibland bita mig i tungan för att inte säga fula ord högt när vecken inte blir som jag tänkt mig och bilderna är svåra att tyda).


Jag har ett par små låd-försök som är både sneda och vinda. Men de traditionella lopporna blev riktigt fina! Två loppor och en liten ask att förvara lopporna i till Emilia blev det till slut. Figurerna i boken är för svåra för en fyraåring att ge sig på, men hon är nöjd bara hon får skära remsor med min skärmaskin.
Och jag ger mig bara inte förrän jag får till den fina asken som pryder bokens framsida! Tid för det lär jag ju ha, för den här sjukan verkar ta sin tid...

9 kommentarer:

 1. Stackars dottern!
  Kul ändå att ni hade något att pyssla med! Jag har också försökt mig på scrapbooking, men det var inget för mig heller.
  Krya på er!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Som vanligt ler jag igenkännande åt det du skriver - viss scrapbooking är fin, men det är inget för mig. Däremot papprena kan jag komma på tusen anledningar till att spara på - samma anledningar som gjorde att jag samlade på servetter som barn. Boken du berättar om har jag varit såå nära att klicka hem från valfri internetbokhandel flera gånger, men ångrat mig i sista stund. Nu blir det kanske den till dotterns femårsdag i höst. Kram!

  SvaraRadera
 3. Den boken finns hos oss också, och senaste helg hade vi faktiskt fram den och prövade oss på både pingviner och pizzabitar och en massa annat, men jag håller med dej. Rätt svårt att få till det snyggt... Men barnen tycker ju det mesta är snyggt :O)
  Sköt om er!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas du slipper bli sjuk, du får trycka i dig c vitamin och kanske lite powerbars :D tycker definitivt du ska prova. Tack för dina uppmuntrande ord

  SvaraRadera
 5. Här är en till pappersamerska som är bättre på att lägga papprena på hög, istället för att göra något av dem. Har också försökt mig på origami, men det körde alltid ihop sig för mig på det nästsista steget i vikandet. Jag stod där med något ihopknycklat och skulle få det till en drake...? Hoppas att det fortsätter att gå bättre för dig!

  SvaraRadera
 6. Å denna hemska sjuka!
  Har varit omringad av den de sista veckorna men än så länge har vi varit förskonade... knappt man vågar skriva det...

  Älskar papper och har gjort det i hela mitt liv, har faktiskt idag vikt en låda... eller två för jag fixar inte finvarianten på boken utan gör lock till asken. =)
  Krya krya!
  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 7. Kul pyssel! =) Även om ja gkan känna igen mig i det där sneda och vinda. hihi! Brukar överlåta precisionsändamål åt maken, han är en j.... på det ;)

  Usch och fy och blä med kräksjukan. =( Hoppas skruttan är frisk snart.

  Du, vad fin din griffelvägg, tavla blev! insirerande!

  Ha nu en så trevlig helg ni kan!
  Krya kram till er!
  Emelie

  SvaraRadera
 8. Hej! Tack för titten.
  Visst är det ofta så att när en föds så försvinner en annan. Tänk vad mycket folk det skulle vara annars!

  Ha en underbar helg.

  /Kia

  SvaraRadera
 9. Det låter som mig. Jag har köpt på mig en del papper (och höll nästan på att köpa sönder plånboken idag på papper, men stoppade mig själv i sista sekund!). Jag älskar papper, men det tar nästan emot att klippa i dem sen, de är ju så fina :-o Jag skulle bli extra upprörd om det dessutom inte blev som jag tänkt mig! ;-)

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...