söndag 28 augusti 2011

Skördetider i trädgården


Vilken sommar vi har haft. Jag vet att många menar att det mesta regnade bort och att det regnade en del kan jag väl inte förneka, men ändå. Jag tycker det har varit underbart att vara ledig. Och eftersom vi tillbringade så mycket av vår sommar på en ö där molnen faktiskt drog bort så har vi haft en riktigt solig och fin sommar också. Men nu är hösten här, det märks inte minst på att det blir dags att tända ljusen allt tidigare om kvällarna. Tur jag har ett regält förråd av alla möjliga varianter... :)


Sensommaren och tidig höst har blivit en tid av syltande och saftande. I dag har jag påbörjat jobbet med att ta hand om äppelskörden. En rejäl sats mos blev det. Björnbären har jag mängder av i trädgården. Vi äter så mycket vi kan direkt från grenarna (framförallt Oscar brukar vara avslöjande mörkröd om nosen) men en hel del plockas också in. Än har jag inte hunnit göra så mycket med dem, lite sylt på tillsammans med hallon har det blivit men annars blir det så mycket att jag bara får frysa in och sedan ta tag i det när jag hinner. Vi har ett femårskalas här i helgen som kommer, tills dess skall jag försöka komma på ett gott recept med just björnbär... Jag har ju som vanligt en massa planer, häflten brukar hinnas med, men lite av glädjen ligger ju faktiskt i planeringen försöker jag intala mig. 
Men krusbären på bilden har blivit marmelad - gudomligt gott till ostbrickan i stället för köpt fikonmarmelad.

5 kommentarer:

 1. Lite komiskt att du skriver ett inlägg ikväll, då jag var inne tidigare idag och läste ditt senaste och undrade hur du har det!:)
  Vi har inte en massa bärbuskar, men vi äger ett äppleträd och tanken är att jag ska göra lite mos av äpplena därifrån.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ser gott ut med krusbär, det har jag tyvärr inga, men desto fler plommon, trädet håller nästan på att gå av...

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 3. Hej där!
  Mycket av glädjen ligger i planeringen (på flera plan) intalar jag mig=))
  Det låter så gott med hemlagad äppelmos.
  Sånt där som jag önskar att jag gjorde ibland.

  Låter som att du har haft en bra sommar.
  Som det ska vara!
  Hur har det gått med dina hästar?

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Välkommen tillbaka till bloggvärlden!
  Jag håller med dig. Tycker det har varit en underbar sommar. Varmt och alls inte så mycket regn som alla säger.
  Hos mig är det plommon som mognar och jag hoppas få till lite sylt i veckan!
  Ha det så gott!!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 5. Som de tidigare som kommenterat så har vi också plommon här hemma, körsbärssäsongen är ju tyvärr över - men medan den varade frossade vi. Kul att du är tillbaka Cathrin! Hello Kittysarna är inte min idé - tyvärr- jag hittade dem hos Bakerella. Jag har länkat nu i ett eget inlägg, äras den som äras bör! Hoppas det blir ett fint kalas, min dotter fyller den 4 september, så det blir familjefirande nästa helg, Kram!

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...