tisdag 26 april 2011

Påskbollar...

Hoppas ni haft en fin påsk!
Vädret har ju verkligen inte gått att klaga på och även om vi fick stuva om lite i planerna pga en liten sjukling blev påskledigheten precis så skönt som man kan önska. Vi brukar inte ofta fira påsk hemma och har därför väldigt lite påskpynt. Förra året experimenterade jag lite med att blåsa ur ägg och har nu en liten samling av både vita och spräckliga ägg.
Men min ganska försiktiga färgsättning uppskattas inte alltid av dottern. Hon vill ha färg. Mycket färg och helst rosa. En kompromiss som gick hem var att sätta alla påskfjädrarna i buskarna utomhus. Och det blev riktigt lyckat och vår entré sprakade välkomnande i cerice/lila/turkos.

Inomhus är det svårt att ha fjädrar då vår något till åren komna kattmadame blir som kattunge på nytt när hon får fågelkänning. Riset skulle vara en saga all om jag fick för mig att sätta något sådant i det. Och ris och ris, jag föredrar gröna blad om jag får välja och i år blev det perfekt med några kvistar klätterhortensia. I stället för fjädrar blev det ett par små garnbollar.
Värt att tänka på till nästa år och börja göra garnbollar i tid... ;)


Annars är jag väldigt förtjust i att pynta med blommor.
Penséer är en favorit... Helst den äldre sortens viol-varianter. I år vågade jag mig dessutom på att vara lite tokig i färgvalet och föll för orangelila. Känner att jag längtar efter färg. Frågan är om det smittar av sig till resten av inredningen?

4 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med blommor och grönt, ler.
  Önskar dig en fortsatt fin vecka vännen!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Här finns det också en dotter som gillar ROSA! Påskpyntet gick dock i mer dämpade färger, men jag håller med nu längtar man efter färg!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 3. Vilka söta koppar! Känns sommarstuga på något sätt. Kanske för att jag är väldigt såld på att ha ett sommarhus just nu när solen tittar fram så mycket :-)

  SvaraRadera
 4. Här fick jag pynta själv och då blev det i vitt!:)
  På min förskola gjorde vi jätte söta tuppar av två olika storlekar av garnbollar.
  Kram

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...