lördag 4 september 2010

Virkning - en sorts mindfulness


Vilken härlig dag det är idag! Solen skiner och om ett par timmar åker vi iväg till goda vänner på årets stora kräftskiva. Japp, idag är det en lite annan ton än i mitt förra inlägg. ;) Tack för alla inlägg och insiktsfulla rader. Just då kändes det som om jag skulle explodera av alla "måsten" och då hamnade en del av den känslan i bloggen. Men den är ju en del av mig. Om än redigerad, oftast. Och det är väl så att man kommer till en punkt då man måste fundera på vad man vill och vart man skall. Jag är långt i från där, men processen har börjat, skulle man kunna säga. Skönt att jag inte är ensam om mina tankar!

Att virka är lite mindfulness också. När jag väl lägger kraven på min nivå. Den här gången blev det lite saker till barnen, en polisbil och en liten kanin. Kaninen är inte riktigt klar, den skall få ansikte och en liten svans också. Men vem vet om jag får till det, lika bra att visa den när jag ändå är igång! ;)


Ha det gott, alla goa! Ta hand om er!!!

Cathrin

11 kommentarer:

 1. Hej!
  Visst är det avkoppling med virkning!! Å visst är det väl skönt att man kan få skriva av sig något i alla fall. Det brukar hjälpa en hel del när man inser att man inte är ensam om tankarna o känslan av att inte räcka till.
  Gillade dina nyvirkade saker! Bilen var ju hur fin som helst! Var har du hittat mönstret till den??
  Må så gott!
  Kramar Marie

  SvaraRadera
 2. Kaninen kommer att bli så fin. Håller med dig om att virkningen kan jämföras med mindfulness. För mig är det som balsam för själen.
  Virka på hej och hå :)
  kram Annika

  SvaraRadera
 3. Jättesöt kanin! Och jag tror det är viktigt att ta sig tid att bara sitta där och göra något som man mår bra av.
  Jag läste ditt förra inlägg och alla kommentarer och visst känner jag igen mig. Jag har samma jobbiga timmar på morgonen och det fanns en period för några år sen då jag pendlade med tåg till jobbet och brukade stiga upp och ta det tidigaste tåget för att jag helt enkelt var uttråkad av att bara ligga där med alla snurrande tankar.
  Jag har det nu också men jag har lärt mig att känna igen de farliga tankarna och jag vet också att denna period nästan alltid kommer på hösten. Så när jag ligger där med mina hoptrasslade tankar brukar jag påminna mig att det känns bättre på dagen. Men ta stresskänslan på allvar. Vad skulle du kunna prioritera bort?
  Tack för att du skrev så ärligt. Skönt att känna att man inte är ensam!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 4. Fina saker du har virkat!
  Jag tycker också att det är avkopplande att handarbeta, men när jag blir för stressad, så orkar jag inte ens börja.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så söta saker du virkat jag är själv lite sugen på att prova virka en kanin.

  Har visst inte kommenterat inlägget tidigare men läst det. Vi är nog många som känner likadant jag tycker att det jobbigaste är alla saker man själv inte kan styra över. Som varför barnen måste börja skolan så tidigt på morgonen då ingen ändå hämtar dem innan 13. Är så stressad varje kväll för att få de mindre i säng så de är pigga och utvilade på morgonen. Är det så här mina kvällar och mornar skall vara i några år nu?
  Tur att man har bloggen som ventilation där man får massor med stöd och slipper känna sig ensam om sina tankar.

  Du får ha en trevlig fortsatt vecka
  Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Hej Vännen!
  Vilka söta saker du virkat! Jag kan tänka mig att det är som mindfulness att sitta med handarbete. Jag som inte är så bra på det sätter mig gärna med ett korsord istället, det är avkoppling för mig:)

  Ha en bra dag!
  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 7. Härligt Cathrin!
  Väldigt fina leksaker.
  Kramar i massor, Kristina

  SvaraRadera
 8. Hej Cathrin!
  Hittade hit via Jenny på Kråkered. Härligt med fler virkgalningar i cyberspace! :D
  Håller med, virkning är avkoppling. Det är så härligt med färgerna och att man skapar nåt. Vad fin sin bli blev!! Lite Sebra-inspirerad ser den ut. Jättefin!!
  Nu måste jag kolla din virk-label :)
  Hoppas ni får en skön kväll hos era vänner.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Herregud, jag kan inte skriva "sin bli"... din bil skulle det vara!
  Hej igen

  SvaraRadera
 10. Hur söta och fina som helst! Imorgon ska jag träffa en vän som ska göra mig till virkpysslare :-D Hoppas på att kunna göra så fina saker som du gjort om ett tag :-)

  SvaraRadera
 11. skönt att få slappna av och bara vara. Ibland blir det lite för många måsten. Skönt att du mår bättre och känner lite ro. Härligt med kräftskiva

  Kramar Malin

  SvaraRadera

Blir så glad över att du vill lämna några rader åt mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...