fredag 30 september 2011

Tid...Tiden rusar, tiden rinner
Bäst att skynda så man hinner...


Det ÄR inte enkelt att hinna allt. Och det är okej. Så det så!

När dammtussarna hotar att få övertaget helt och hållet här hemma är det lätt att vilja ge upp. Jag snabbstädar med vår ergo rapido (rätt värdelös, men känns i alla fall okej) och pimpar med lite blommor och hoppas inte någon ser alla skavankerna...

Klockan från IKEA har fått en liten fjäril och höstanemonerna är placerade i ett loppisfynd. Hemmet känns i alla fall trevligare - om än inte renare... ;)

I helgen hoppas jag hinna allt jag inte hinner i veckorna med jobb, plugg, barn och häst (fölan som inte är ett föl har fått komma hem!) Trädgårdsfix och familjemys står överst på helgens Att-Göra.

Trevlig helg!


torsdag 22 september 2011

Tur man har nå´t att göra

Ibland är sjuka barn faktiskt en ynnest. Ja, inte att barnen är sjuka, det är så där lagom kul. Men i det här fallet är det bara lite feber och en förkylning som gör att jag och lillkillen lullar runt här hemma ett par dagar (jo, hans pappa har så klart också varit hemma) och har det ganska bra.
Jobbet är hopplöst stressigt, mycket nytt men roligt på gång där, pluggandet har dragit igång och är också kul men det tar tid. Och på toppen då allt annat som hör till två barn och hem. Då blir det lätt så att det där med "hem" får minst tid. Hur mycket jag än vill kan jag ju inte klona mig eller få fler timmar på dygnet. Just därför kan ett par vab-dagar vara ganska så trevligt. Oscar och jag roar oss med att se på Pippi Långsrump, gå igenom tvättberg, fika, bygga legotorn och dammsuga. Lite inventering i skåp och lådor blir det också. Jag går igenom sommar och vinterkläder och Oscar sina leksakslådor. Och vi hittar båda lika myckt urväxta grejer som gömda skatter.
Härom veckan var jag på en trevlig träff där den gemensamma nämnaren hos alla var att vi har någon form av garn-nojja eller liknande. Jag hade med mig ett par virkprojekt, men inget kändes så där värst kul. I stället blev jag blev smittad av stickbacillen.
Eftersom jag vid det här laget har resignerat över hur mycket små dagisbarn kan plocka upp i baseluskväg känns det som om det kommer att bli en hel del stickande framöver. Om man ser det från den positiva sidan. ;)

måndag 12 september 2011

Favorit i många nyanser


Visst är det härligt när man har en gammal favorit som uppdateras? Swedish grace har varit min favorit sedan länge. Eftersom det är en perfekt sak att önska sig vid bröllop har vi sedan sex år en i princip fulltalit servis. Men i nyansen sand. Snyggt tycker jag, men kanske lite... tråkigt.

Så i sommar har jag uppdaterat den lite. Känns genast mycket piggare och roligare att duka. Eftersom jag dessutom valde att införskaffa mina udda färger (två av varje utvald nyans) på en outlet blev det också en relativ överkomlig investering. Favoriten just nu är blandade färger på trärena bordet med jeanstabletterna från HM home 2010 under. Återbruk är bra! ;)

Och jag behöver egentligen inte ens duka med dem, det räcker att öppna skåpsluckan så blir jag på gott humör.
Tror att jag behöver lite mer färg i mitt hem... :)
I rätt nyanser, så klart!

torsdag 8 september 2011

Fjäril´n vingad...


Varma soliga dagar kan man fortfarande få syn på dem i trädgården. Fjärilarna. De har som sitt café vår stora budleja som står mitt framför vår uteplats i söderläge. Och där fladdrar de runt dagarna långa, med turer ut till lavendeln (som blommat mest hela sommaren) och andra favoriter beroende på när på sommaren det är. Framförallt är det påfågelsöga som favoriserar vår trädgård.
Jag passade ju på att vara med på en fjärilskurs med jobbet förra våren och även om jag inte minns så värst mycket har ändå lite fastnat och de är faktiskt riktigt fascinerande, de där "flygande blommorna". Och vackra.
Men nu är nog fjärilarnas dagar räknade för i år. Regnet har öst ner i flera dagar. Och jag som önskade mig fint väder till helgen och det stundande barnkalaset....

I morgon skall jag upp tidigt som bara den och åka på ultraljud. Inte för egen del, utan för hästens. Jag hoppas så klart att det kommer att synas en liten fölis på skärmen, men säker kan man ju aldrig vara. Sedan väntar städning och kalasförberedelser. Muffins i långa banor är beställda av dottern. Och en tårta... Blir nog en djupdykning i Leilas bakbok!

måndag 5 september 2011

Tårtkalasande


Vart tog egentligen helgen vägen? Jag vet att det var fredag och så - vips var det måndag igen... 
I lördags hade vi tårtkalas för lilla Em. Fem ljus hade vi i tårtan och det var prinsesstårta som var beställt. Med grön marsipan - det var oerhört viktigt. Hemma hos oss äter vi sällan eller nästan aldrig tårta, även om jag gillar att baka. Så den här tårtan hade ett speciellt skimmer över sig. :)
Även på jobbet har vi haft stort tårtkalas, med invigning av de nya lokalerna. Så det är inte så konstigt att tiden har sprungit iväg de senaste veckorna - det har helt enkelt varit fullt upp med massor av kalaskoordinering. Jag gillar att jobba, men nu ser jag fram emot att få det lite lugnare på den fronten.

Vädret i helgen kan man verkligen inte klaga på, det var nästan som om lite sommar kom tillbaka. Som jag ser det måste man ta varje chans att njuta lite extra och när solen skiner blir det liksom än festligare. Ems verkliga födelsedag firas på tisdag och sedan är det barnkalas nästa söndag att se fram emot - vågar jag hoppas på fint kalas då också? Det är helt klart enklare att hantera ett 10-tal spralliga femåringar om man kan hålla till i trädgården... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...